ROMANIA PITOREASCA
Cluj-Salina Turda-Alba Iulia-Tara Motilor-Pestera Scarisoara-Pestera Ursilor- Tebea-Deva
Ziua 1. București – Salina Turda-Cluj Plecare cu autocarul din București către Cluj Napoca. Pe traseu vizitam extraordinara Salina din Turda.SalinaTurda constituie astăzi un adevarat muzeu de istorie a mineritului în sare. Salina Turda s-a redeschis în anul 1992 (în scop turistic si curativ) și este vizitabilă tot timpul anului. Se pot vedea fostele mine Iosif, Rudolf, Ghizela si Terezia. Demne de văzut sunt și utilajele medievale bine conservate din mină (unice in Europa), cum ar fi fierăria, crivacul și moara de sare. De asemenea, Altarul (cioplit în peretele de sare) și Scara Bogaților. Cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în anul 2009 s-au desfășurat lucrări ample de amenajare a Salinei Turda, în scop turistic și curativ. Inaugurarea a avut loc după 2 ani de lucrări și 6 milioane de euro investiți.[15] Salina Turda deține în prezent săli de tratament, un amfiteatru, săli de sport, dar și o „roată panoramică”, de unde se pot admira stalactitele din sare.[15]Sosim la Cluj in jurul orei 17. Ridicat la rangul de municipiu din timpul domniei împăratului Hadrian , numindu-se pe atunci Municipiul Aelium Hadrianum Napoca, apoi la rangul de colonie sub Marcus Aurelius și Commodus, orașul Cluj este atestat documentar încă de acum două milenii de către geograful Ptolomeu. Tur panoramic cu autocarul.Admiram Catedrala Sf.Iosif, Parcul Operei, Bastionul Croitorilor,Palatul de Justitie,Opera Nationala Romana si Teatrul National. Urmeaza Piata Avram Iancu, Catedrala Mitropolitana, Palatul Seminarului Teologic. Urmeaza turul pietonal al Pietii Unirii (cea mai mare piata medievala din sud estul Europei), Palatul Banffy. Vizitam Biserica Sf. Mihail, una din cele mai reprezentative biserici gotice din Transilvania. Cazare hotel ***Cluj sau Turda.

Ziua 2. Cluj – Valea Ariesului-Pestera Scarisoara-Pestera Ursilor-Tebea-Deva Mic dejun. Ne indreptam spre Valea Ariesului ,care începe de la poalele Munților Bihor,Valea . Suntem in Țara Moților - una dintre zonele etnografice pitorești ale Romaniei, cu case răspândite până pe crestele munților,cu relieful carstic de o mare densitate și varietate ( Cheile Galbenei, Cetățile Ponorului, Ghețarul Scărișoara, Ghețarul Focul Viu, Izbucul Tăuzului etc.) Vizitam Pestera Ghetarul Scarisoara (adăpostește cel mai mare ghețar subteran din România.)si Pestera Ursilor (ineditul Peşterii Urşilor ţine în primul rând de valoarea peisagistică subterană, cu tot ce înseamnă formaţiunile acestei peşteri, cu calcarele transparente, cu albul imaculat). Continuam spre Tebea, unde vom afla legenda Gorunului lui Horea, un stejar vechi de 400 de ani si cu diametrul de 9m. Vizitam mormantul lui Avram Iancu. Continuam calatoria spre Deva. Cazare hotel***. Plimbare in centrul orasului. Optional, urcam cu funicularul in Cetatea Devei, una din cele mai importante fortificatii ale Transilvaniei.pentru a admira imprejurimile.

Ziua 3. Deva-Alba Iulia-Bucuresti Mic dejun.plecam spre Alba Iulia. In Europa sunt putine cetati de tip Vauban, iar Cetatea Alba Carolina este una dintre ele .Cetatea din Alba Iulia este in forma de stea cu sapte bastioane si ziduri groase de caramida (3 m grosime la baza si 1,20 m la varf), inconjurata de doua randuri de santuri de aparare, motiv pentru care si-a pastrat pana astazi titlul de cea mai impresionanta cetate din sud – estul Europei. Orasul Alba Iulia era considerat inca de pe vremea romanilor unul dintre cele mai mari si mai importante centre urbane.Vizitam apoiCatedrala Reintregirii Neamului (sau Catedrala Incoronarii, cum i se mai spune) .Aici au fost incoronati Regele Ferdinand I si Regina Maria. Continuam cu vizitarea Catedralei Romano – Catolice . In incinta catedralei sunt monumentele funerare ale lui Iancu de Hunedoara si al fiului acestuia, Ladislau de Hunedoara, precum si sarcofagele familiei Zapolya (Izabella si Ioan Sigismund, primul Principe al Transilvaniei).Plecare spre Bucuresti. Sosire în București în jurul orei 22.00.

Servicii incluse:
• Transport cu autocar modern pe tot parcursul circuitului grup de max 25 pers
• Cazare 2 nopți în cameră dublă, în hoteluri și pensiuni de 3 stele
• Mic dejun
• Ghid autorizat

Servicii neincluse în preț:• Intrări la obiectivele turistice
*Servicii opționale neincluse în preț:
• Supliment demipensiune (2 cine):

PRET:750 lei

Data de plecare: 17.03.2021
NICOLEXIM TRAVEL, Bucuresti - ROMANIA, tel./ fax: 021 323.42.73, 021 321.23.91, nicoleximtravel@nicoleximtravel.ro
web-design: s-g