Tara Bascilor-Asturia-Cantabria -avion Bucuresti-
Întinsă la granita dintre Spania si Franta, Tara Bascilor e una dintre cele mai frumoase regiuni ale Europei, cunoscută pentru cultură si gastronomie, pentru peisajele superbe, podgoriile întinse si localitătile de un farmec aparte, unde localnicii vorbesc Euskara, o limbă pe care nu o vei auzi în nicio altă zonă a globului.

Ziua 1. BUCURESTI – SANTANDER Prezentare la aeroportul Otopeni la ora 16.00 Imbarcare zbor pe ruta Bucuresti-Santander 18.30-Sosire pe aeroportul din Santander la ora ora 21.20 Transfer hotel situat in regiunea Santander .Cazare hotel 3 stele superior.

Ziua 2.SANTANDER -SANTIAGO DE COMPOSTELLA (480 km) Mic dejun. Calatorim spe Santiago de Compostella.Pelerinii au călătorit odinioara de-a lungul Europei in călătorii de o lună de mers pe jos pentru a ajunge aici.Scopul final al credinciosilor a fost de a venera moastele Sfântului Iacob (cunoscut în Spania ca Santiago), care au fost transferate în mod miraculos pe acest site din Tara Sfânta. În Evul Mediu, acest oras sacru era egal cu Ierusalimul si Roma ca destinatie de pelerinaj. In inima frumoasei regiuni Galicia, Santiago de Compostella are un Centru istoric declarat sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, iar Catedrala magnifică din Santiago este unul dintre cele mai remarcabile monumente din Spania. Vizitam splendidul oras.Cazare Santiago de Compostella , hotel 3 stele .

Ziua 3. SANTIAGO DE COMPOSTELLA-OVIEDO-Regiunea SANTANDER(480 km) Mic dejun. Continuam vizitarea Centrului Istoric din Santiago de Compostella. Dupaamiaza plecam spre frumoasa regiune Santander . Pe drum, optional putem vizita orasul Oviedo,capitala culturala a Asturiei,centru religios,administrativ,universitar al principatului si capital a regatului de Asturia in sec.al IX-X-lea.Casco antigo,zona veche a orasului,acolo unde aroma trecutului si a istoriei va imbie sa fotografiati unul dintre cele mai frumoase orase asturiene.Catedral San Salvador,Palacio de Valdecarzana,sediul pentru Audiencia Provincial,vechea universitate, fondata de inchizitorul general al Spaniei,Palacio Regional-Parlamentul,sau Palacio de Congressos,construit de arhitectul spaniol contemporan,Santiago Calatrava.Continuam calatoria.Cazare hotel 3 stele superior regiunea Santander, in zona litorala Cina-optionala

Ziua 4. Regiunea SANTANDER-BURGOS (400 km) Mic dejun. Timp liber Optional, excursie in celebrul oras Burgos. Celebrat pentru catedrala sa magnifică, orașul medieval Burgos a reprezentat o oprire importantă pe traseul de pelerinaj pe drumul Sfântului Iacob la Santiago de Compostela. Burgos a fost, de asemenea, capitala regiunii Castilla-Leon din secolul al X-lea până în secolul al XIV-lea. Acest oras istoric si-a păstrat farmecul Lumii Vechi, văzut în monumentele antice rafinate, străzile pietruite si promenadele umbrite. Burgos este un loc plăcut pentru a descoperi atractiile turistice, de la ruinele vechii Castillo (castel) de pe vârful dealului până la restaurantele de pe malul râului. De asemenea, pe lista obligatorie se găsesc numeroase mănăstiri și biserici. Vizitarea acestor sanctuare oferă sansa de a vedea capodopere ale artei medievale și renascentiste.Ne reintoarcem in regiunea Santander, la malul marii. Optional,cina la hotel.Cazare.

Ziua 5. Regiunea SANTANDER - SANTILLANA DEL MAR-ALTAMIRA „Descoperind coasta Cantabrica” (110 km) Mic dejun.Zi libera sau excursie pe Coasta Cantabrica,Incepem minunata noastra excursie cu traversarea Podului Maza din vechiul sat San Vincente de la Barquera.Admiram in fundal Santa Maria de Los Angeles , Castelul si ,desigur,Podul Maza , cu cele 28 arcade, construit in sec 16. Contiunam ziua cu vizitarea satului Santillana Del Mar,de pe Coasta Cantabrica. Această bijuterie medievala este un oras istoric perfect conservat. Strazile sale pietruite si cladirile din piatra si cărămida ne poarta prin secole de istorie. Datorită regulilor stricte de urbanism care au fost introduse pentru prima dată în 1575, numai rezidentii sau oaspetii din hotelurile cu garaje pot aduce vehicule în inima veche a orasului. Continuam cu vizitarea celebrei Pesteri(Muzeu) Altamira.Ne reintoarcem in regiunea Santander, la malul marii. Optional,cina la hotel.Cazare.

Ziua 6. Regiunea SANTANDER- BILBAO (330 km) Mic dejun. Zi libera .Optional ,excursie la Bilbao.Ceea ce nu ar trebui să ratati dacă mergeti în Tara Bascilor este orasul Bilbao. La numai 14 km de Oceanul Atlantic,in estuarul creat de Nervion,este capitala provinciei Vizcaya;port si centru industrial,unul dintre cele mai moderne orase din Europa de sud (in 2010 a primit premiul Nobel pentru urbanism). Intr-un tur panoramic de-a lungul apei vom admira podurile,unul dintre acestea fiind construit de marele arhitect spaniol contemporan Santiago Calatrava.Ne oprim apoi la Muzeul Guggenheim,un edificiu emblematic (premiul Pritzker pentru arhitectura)-o sculptura gigantica din titan,calcar si cristal,situata pe malul apei Nervion.Ne reintoarcem in regiunea Santander,la malul marii.Optional,cina la hotel.Cazare.

Ziua 7. Regiunea SANTANDER Mic dejun. Zi libera pentru plaja, plimbare recreere in aceasta splendida regiune. Optional,cina la hotel.Cazare:.

Ziua 8. Regiunea SANTANDER-BUCURESTI: Mic dejun .Excursie la Santander. Litoralul frumos, apele turcoaz și soarele atrage mulți vizitatori.Admiram promenada de-alungul marii, stilul elegant al centrului orasului ,dar si cel mai impresionant monument istoric din Santander -catedrala gotică medievală, Timp liber pentru cumparaturi.Prezentare la aeroport la ora 17.00.Imbarcare pentru zbor Santander 20.30 Bucuresti 1.00.

PRET :657 EURO + 1370 lei ( hotel 3*) - grup minim 25 persoane( grup 20-24 pers +65 eur; 15-19 pers +95 eur)

Data de plecare :28 septembrie 2024

Servicii incluse în pret:
- bilet de avion Bucuresti-Santander-Bucuresti
- transfer aeroport Santander- hotel-aeroport
- excursia la Santiago de Compostella(ziua 2 si 3)
- 7 nopti cazare în hotel 3*(sau 4 stele)în camere duble cu mic dejun bufet inclus: (1 noapte Santiago de Compostella+ 6 nopti regiunea Santander)
- taxa de bagaj de cala,peste limita admisa gratuit de compania aeriana
- ghid extern vorbitor de limba romana
- programul turistic mentionat ca fiind inclus in pret

Nu sunt incluse în pret:
- 5 cine la hotelul din regiunea Santander
- taxele de aeroport ~ 155 euro
- preturile de intrare la obiectivele turistice propuse spre vizitare;excursii optionale-se vor achita la fata locului, partenerului extern;taxe statiune(daca este cazul)
NICOLEXIM TRAVEL, Bucuresti - ROMANIA, tel./ fax: 021 323.42.73, 021 321.23.91, nicoleximtravel@nicoleximtravel.ro
web-design: s-g