Tara Bascilor-Asturia-Cantabria -avion Bucuresti-


Întinsa la granita dintre Spania si Franta, Tara Bascilor e una dintre cele mai frumoase regiuni ale Europei, cunoscuta pentru cultura si gastronomie, pentru peisajele superbe, podgoriile întinse si localitatile de un farmec aparte, unde localnicii vorbesc Euskara, o limba pe care nu o vei auzi în nicio alta zona a globului.

Ziua 1. BUCURESTI – SANTANDER Prezentare la aeroportul Otopeni la ora 16.00 Imbarcare zbor pe ruta Bucuresti-Santander 18.30-Sosire pe aeroportul din Santander la ora ora 21.20 Transfer hotel situat in regiunea Santander .Cazare hotel 3 stele superior.

Ziua 2.SANTANDER -SANTIAGO DE COMPOSTELLA (480 km) Mic dejun. Calatorim spe Santiago de Compostella.Pelerinii au calatorit odinioara de-a lungul Europei in calatorii de o luna de mers pe jos pentru a ajunge aici.Scopul final al credinciosilor a fost de a venera moastele Sfântului Iacob (cunoscut în Spania ca Santiago), care au fost transferate în mod miraculos pe acest site din Tara Sfânta. În Evul Mediu, acest oras sacru era egal cu Ierusalimul si Roma ca destinatie de pelerinaj. In inima frumoasei regiuni Galicia, Santiago de Compostella are un Centru istoric declarat sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, iar Catedrala magnifica din Santiago este unul dintre cele mai remarcabile monumente din Spania. Vizitam splendidul oras.Cazare Santiago de Compostella , hotel 3 stele superior.

Ziua 3. SANTIAGO DE COMPOSTELLA-OVIEDO-SANTANDER(480 km) Mic dejun. Continuam vizitarea Centrului Istoric din Santiago de Compostella. Dupaamiaza plecam spre frumoasa regiune Santander . Pe drum, optional putem vizita orasul Oviedo,capitala economica si culturala a Asturiei,centru religios,administrativ,universitar al principatului si capital a regatului de Asturia in sec.al IX-X-lea.Casco antigo,zona veche a orasului,acolo unde aroma trecutului si a istoriei va imbie sa fotografiati unul dintre cele mai frumoase orase asturiene.Catedral San Salvador,Palacio de Valdecarzana,sediul pentru Audiencia Provincial,vechea universitate, fondata de inchizitorul general al Spaniei,Palacio Regional-Parlamentul,sau Palacio de Congressos,construit de arhitectul spaniol contemporan,Santiago Calatrava.Continuam calatoria.Cazare hotel 3 stele superior regiunea Santander, in zona litorala Cina-optionala

Ziua 4. SANTANDER-BURGOS (182 km) Mic dejun. Timp liber Optional, excursie in celebrul oras Burgos. Celebrat pentru catedrala sa magnifica, ora?ul medieval Burgos a reprezentat o oprire importanta pe traseul de pelerinaj pe drumul Sfântului Iacob la Santiago de Compostela. Burgos a fost, de asemenea, capitala regiunii Castilla-Leon din secolul al X-lea pâna în secolul al XIV-lea. Acest oras istoric si-a pastrat farmecul Lumii Vechi, vazut în monumentele antice rafinate, strazile pietruite si promenadele umbrite. Burgos este un loc placut pentru a descoperi atractiile turistice, de la ruinele vechii Castillo (castel) de pe vârful dealului pâna la restaurantele de pe malul râului. De asemenea, pe lista obligatorie se gasesc numeroase manastiri ?i biserici. Vizitarea acestor sanctuare ofera sansa de a vedea capodopere ale artei medievale ?i renascentiste.Ne reintoarcem in regiunea Santander, la malul marii. Optional,cina la hotel.Cazare.

Ziua 5. SANTANDER - SANTILLANA DEL MAR-ALTAMIRA „Descoperind coasta Cantabrica” (175km) Mic dejun.Zi libera sau excursie pe Coasta Cantabrica,Incepem minunata noastra excursie cu traversarea Podului Maza din vechiul sat San Vincente de la Barquera.Admiram in fundal Santa Maria de Los Angeles , Castelul si ,desigur,Podul Maza , cu cele 28 arcade, construit in sec 16. Contiunam ziua cu vizitarea satului Santillana Del Mar,de pe Coasta Cantabrica. Aceasta bijuterie medievala este un oras istoric perfect conservat. Strazile sale pietruite si cladirile din piatra si caramida ne poarta prin secole de istorie. Datorita regulilor stricte de urbanism care au fost introduse pentru prima data în 1575, numai rezidentii sau oaspetii din hotelurile cu garaje pot aduce vehicule în inima veche a orasului. Continuam cu vizitarea celebrei Pesteri(Muzeu) Altamira.Ne reintoarcem in regiunea Santander, la malul marii. Optional,cina la hotel.Cazare.

Ziua 6. SANTANDER- BILBAO (100 km) Mic dejun. Zi libera .Optional ,excursie la BilbaoCeea ce nu ar trebui sa ratati daca mergeti în Tara Bascilor este orasul Bilbao. La numai 14 km de Oceanul Atlantic,in estuarul creat de Nervion,este capitala provinciei Vizcaya;port si centru industrial,unul dintre cele mai moderne orase din Europa de sud (in 2010 a primit premiul Nobel pentru urbanism). Intr-un tur panoramic de-a lungul apei vom admira podurile,unul dintre acestea fiind construit de marele arhitect spaniol contemporan Santiago Calatrava.Ne oprim apoi la Muzeul Guggenheim,un edificiu emblematic (premiul Pritzker pentru arhitectura)-o sculptura gigantica din titan,calcar si cristal,situata pe malul apei Nervion.Ne reintoarcem in regiunea Santander.Optional,cina la hotel.Cazare.

Ziua 7. SANTANDER Mic dejun. Zi libera pentru plaja, plimbare recreere in aceasta splendida regiune. Optional,cina la hotel.Cazare:.

Ziua 8. SANTANDER-BUCURESTI: Mic dejun .Timp liber. Prezentare la aeroport la ora 19.00.Imbarcare pentru zbor Santander 21.55 Bucuresti 2.20.

PRET :599 EURO + 590 lei ( hotel 3*) - grup minim 25 persoane( grup 20-24 pers +50 eur; 15-19 pers +100 eur)

699 eur +590 lei (hotel 4*)-(grup minim 25 persoane( grup 20-24 pers +50 eur; 15-19 pers +100 eur)

Data de plecare :08.10.2022

Servicii incluse în pret:
- bilet de avion Bucuresti-Santander-Bucuresti
- transfer aeroport Santander- hotel-aeroport
- excursia la Santiago de Compostella(ziua 2 si 3)
- 7 nopti cazare în hotel 3*(sau 4 stele)în camere duble cu mic dejun bufet inclus: (1 noapte Santiago de Compostella+ 6 nopti regiunea Santander
- ghid extern vorbitor de limba romana

Nu sunt incluse în pret:
- 5 cine la hotelul din regiunea Santander
- taxa de bagaj de cala,peste limita admisa gratuit de compania aeriana
- taxele de aeroport ~ 155 euro
- preturile de intrare la obiectivele turistice propuse spre vizitare;excursii optionale-se vor achita la fata locului, partenerului extern;taxe statiune(daca este cazul)
- asigurarea medicala

Acte necesare: pasaport sau C.I.+ actele solicitate de autoritatile spaniole in perioada respectiva legate de pandemia Coronavirus


Nicola Clasic Tur, Bucuresti - ROMANIA, tel./ fax: 021 323.42.73, 0040744349413, nicoleximtravel@nicoleximtravel.ro
web-design: s-g