MARELE TUR AL GERMANIEI


ZIUA 1. Prezentare la aeroportul Henri Coanda la ora 8.00pentru imbarcare cursa zbor Bucuresti -Berlin la ora 10.50Sosire Berlin ora 12.00 Transfer in centrul orasului. Timp liber . Intalnire cu grupul pentru a incepe, cu autocarul ,turul orasului BERLIN :Poarta Brandenburg, Reichstag, celebrul bulevard Unterden Linden, Alexanderplatz, Insula Muzeelor- Altes Museum, Alte Nationalgalerie,Muzeul Pergamon-, Piata Gendarmenmarkt,Rotesrathaus,Domul, Babelplatz,Biserica Memoriala Kaiser Wilhelm, Domul Francez. Cazare Berlin,hotel Ibis sau similar

ZIUA 2. Mic dejun .O noua zi in BERLIN Vom vizita leaganul vechiului Berlin, Nikolaiviertel, cu cel mai vechi scuar al orasului Molkenmarkt. Reconstruita cu acuratete , atmosfera medieval redata de 188 case, strazi inguste si 33 de pravalii, 18 berarii, este surpriza oferta de metropola germana.Continuam cu vizitarea in interior a unor superbe obiective: Domul German, Domul Francez, Muzeul Pergamon,Altes Museum Alte Nationalgalerie. Popas unic la Parlamentul German (Reichstag-daca autoritatile vor permite, vom urca pe cupola de sticla si a admira sala unde se tin sedintele Bundestag- ului. Vizitam cea mai cunoscuta si mai bine pusa la punct Gradina Zoologica din Europa.Cazare Berlin , hotel Ibis sau similar.

ZIUA 3. Mic dejun . Vizitam Palatul Charlottenburg,palat imperial apartinand lui Frederic I. Vom putea vizita Palatul, superba gradina Ehrenhof, Muzeul egiptean si Sammlung Berggruuen care etaleaza opt artisti(Picasso,Klee,Matisse,Cezanne,Van Gogh, Braque, Giacometti). Dupaamiaza o vom petrece in Berlinul de Vest,splendida realizare a arhitectilor contemporani. Plimbare prin Potzdamerplatz, Vizita in Europa Center cu Ceasul Timpului Trecator, plimbare pe renumita strada comerciala Kurfurstendamm, popas in magazinul cel mai mare din Germania KaDeWe. Timp liber.Cazare Berlin , hotel Ibis sau similar.

ZIUA 4. Mic dejun. Plecare spre Koblenz (600km) pe celebra “ruta a povestilor”. Tara Scufitei Rosii si a Lupului provine din regiunea Schwalmerland, la este de Marburg Popas la MARBURG AN DER LAHN ,leaganul miscarii romantice germane.Aici si-au inceput Fratii Grimm munca de cercetare a povestilor germane. Aici se gaseste si Elisabeth kirche, a doua biserica din Germania ,in intregime gotica, dupa cea de la Trier, in care se afla mormantul Sf.Elisabeta, canonizata in 1235. Plimbare prin centrul vechi al orasului Marburg (Watergasse), de un pitoresc deosebit, conservand arhitectura Evului Mediu specifica landului Hessen. Plimbare , pe inserat,prin centrul vechi al orasului KOBLENZ, pe malul Rinului.Cazare zona Koblenz, hotel Ibis sau similar.

ZIUA 5. Mic dejun. Plecare pe celebra “ruta a vinului”-VALEA MOSELEI (150km). Idilica Vale Mosela este cea mai cunoscuta dintre zonele viticole ale Germaniei, iar aici vinul bun este inseparabil de superbul peisaj si de istoria veche de 2000 de ani a regiunii Croaziera pe Mosela, care curge intre regiunile muntoase Eiffel si Hunsruck.Popas la BERN KASTEL KUES, celebru prin casele sale de cherestea.Piata cu ruinele castelului Landshut, a devenit simbolul Moselei. Sosim la Trier, cel mai vechi oras din Germania, fondat de imparatul Augustus in anul 16 i.H., centrul crestinatatii de la nordul Alpilor.Admiram Porta Nigra,Aula Palatina, Catedrala Sf.Petru, Hauptmarkt Cazare TRIER, hotel Ibis sau similar.

ZIUA 6.Mic dejun.Plecare spre Freiburg , pe celebra” ruta a ceasurilor cu cuc”(360 km).Suntem in Muntii Padurea Neagra” Primul popas il facem in apropiere de Hausach unde vom vizita Freilichtmuseum Vogtsbauernhof, un extraordinar muzeu in aer liber cu case din diverse regiuni din Padurea Neagra,cu mobilier vechi si unelte agricole. Optional, vizitam Schonach, unde se afla cel mai mare ceas cu cuc din lume. si micuta localitate Furtwangen unde vom vizita Uhrenmuseum (Muzeul Ceasurilor). :nu departe se afla Triberger Wasserfalle , cu o lungime de 103 m, cea mai inalta cascada din Germania.Ne continuam calatoria spre Freiburg. Vizitam orasul FREIBURG, cu celebra sa universitate. Multi considera turnul Catedralei din Freiburg, inalt de 116 metri, cel mai frumos din lumea crestina.Exploram Orasul Vechi:Schwabentor, Zum Roten BarenRathaus,Haus zum Walfisch,Schlossberg Cazare zona Freiburg,hotel 3 stele sau Ibis.

ZIUA 7.Mic dejun.Plecare spe Munchen (353 km). Traseul este splendid. Vom calatori pe maulul LACULUI BODEN (Constanz), la doi pasi de Elvetia. Optional, vizitam MEERSBURG unul dintre cele mai bine pastrate orase medievale din Germania.Vom admira casele de cherestea, insotiti de susurul fantanilor.Centrul istoric este marcat de Altes Schloss, Neues Schloss, Furstehenhausle.Urmeaza apoi un popas pe una dintre cele trei insule situate pe lacul Bodensee (Constanz) pentru a vizita cea mai frumoasa statiune din zona-LINDAU. Croaziera pe lac.Cazare Munchen, hotel Ibis sau similar.

ZIUA 8. Mic dejun. Vizitam capitala landului Bavaria, al treilea oras ca marime din Germania:MUNCHEN. Vom admira:Frauenkirche-cea mai frumoasa biserica din oras, Peterskirche-cea mai veche biserica din oras, Altes Rathaus , Neues Rathaus ,Marienplatz , Mariensaule si Fischbrunnen. Konigsplatz-care a adus Munchenului numele de “Atena de pe Isar”Odeonplatz, Residenz .Vom putea admira picturile lui Monet si Degas in Neue Pinakothek si vom vizita Alte Pinakothek, una dintre cele mai vechi galerii din lume , care adaposteste una dintre cele mai renumite colectii ale vechilor maestri. Cladirea este considerate un exemplu muzeal in Germania si in Europa.Ne vom plimba in Gradina Englezeasca-cel mai intins parc din Munchen.Timp liber pentru plimbare sau cumparaturi. Seara o vom incheia in cea mai celebra berarie din Germania, Hofbrauhaus .Istoria Berariei Regale din Munchen incepe in urma cu mai bine de patru secole. Aceasta berarie a fost pentru prima data infiintata in 1589 de ducele Wilhelm al V-lea pentru a satisface "setea nestavilita a familiei sale". Are o capacitate de 2000 de locuri. Cazare Munchen, hotel Ibis sau similar.

ZIUA 9.Mic dejunTransfer la aeroport pt zborul Munchen –Bucuresti .

PRET : 699 eur. + 490 lei- Grup avion minim : 20 persoane

DATA:5 mai 2020

Pt un grup mai mic , pretul se recalculeaza

Servicii incluse în pret:
- 8 nopti cazare în hoteluri de 3*sau Ibis în camere duble cu facilitati private, micul dejun bufet.
- transport cu autocar omologat curse externe pe parcursul programului touristic extern
- ghid autorizat pe traseul extern
- Bilet avion Bucuresti-Berlin si Munchen -Bucuresti

Nu sunt incluse in pret
- intrari obiective turistice,excursii optionale,taxe de statiune-daca este cazul-se vor achita la fata locului, partenerilor externi
- transfer aeroport –hotel-aeroport
- taxa aeroport ~ 120 eur

BONUS: Compania aeriana transport gratuit numai un bagaj usor de mana. In compensatie, agentia de turism organizatoare ofera turistilor transportul gratuit al bagajelor dus-intors (indiferent marime si greutate), cu autocarul ; turistul va gasi bagajele la Berlin , respectiv la Bucuresti

Agentia nu este responsabila pentru modificarea orarelor mijloacelor de transport international/intern . Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru modificarile de program datorate situatiilor de forta majora (greve, conditii meteo nefavorabile etc). Informatiile de mai sus constituie anexa la Contractul de Prestari Servicii Turistice.
NICOLEXIM TRAVEL, Bucuresti - ROMANIA, tel./ fax: 021 323.42.73, 021 321.23.91, nicoleximtravel@nicoleximtravel.ro
web-design: s-g