MARELE TUR AL GERMANIEI


ZIUA 1. Plecare din Bucuresti ora 700 (parcare restaurantul Cina) cu autocar ( aer conditionat ) Tranzitarea Romaniei pe ruta Pitesti, Rm.Vilcea,Sibiu,Deva, Lugoj, Timisoara Keskemet,Budapesta(800 km).Cazare zona Budapesta hotel ***.

ZIUA 2. Mic dejun.Plecare spre Germania ( 640 km ) pe ruta Viena, Passau, Regensburg. Sosim la REGENSBURG in jurul orei 18 Se viziteaza centrul istoric al Regensburgului situat pe malul Dunarii:Altes Rathaus,Haidplatz,Herzogshof,Domul St.Peter,Steinerne Brucke-o capodopera a tehnologiei medievale, Porta Praetoria.Pe malul Dunarii, in centrul vechi al orasului se afla Wurstkuche, berarie in aer liber unde se mananca cei mai buni carnaciori din Germania.Cazare hotel 3 stele zona Regensburg-

ZIUA 3.Mic dejun . Plecare spre Wurzburg(212km). Dedicam intraga zi orasului WURZBURG.Vizitam Rezidenz, superbul palat baroc archiepiscopal cu binecunoscuta fresca pictata de Tiepolo,Capela Schonborn,Neumunsterkirchen,Casa Soimului, Marktplaz,Alte Rathaus,Alte Mainbrucke. Cazare Wurzburg hotel 3 stele

ZIUA 4. Mic dejun.Optional,vizitam incantatoarea bijuterie medievala BAMBERG (95km), vechi oras imperial si episcopal.Catedrala cuprinde mormantul fondatorului sau,imparatul Heinrich al II-lea si al Papei Clement al II-lea, singurul mormant papal la nord de Alpi.Admiram Altehofhaltung,Neue Residenz,Schloss Seehof. O priveliste superba vom avea din Mica Venetie din Bamberg, cu casele sale vechi de pescari de pe malul drept al raului.Plecare spre Dresda(280 km). Intram intr-un alt land de o mare bogatie peisagistica, supranumit”Elvetia Saxona”Sosim la DRESDA- capitala landului german Saxonia. Se viziteaza Dresda, centru artistic international,supranumit “Florenta Elbei”,al carui peisaj arhitectonic face parte din patrimoniul UNESCO incepand cu anul 2009. Vom admira Palatul si Parcul Zwiger,Frauenkirche,Semperoper-una dintre celebrele scene lirice ale lumii,Bruhlscheterrasse-magnifica terasa pe malul Elbei, supranumita de Goethe “Balconul Europei”,Hofkirche, Kreuzkirche,Sophienkirche. Cazare DRESDA, hotel 3 stele sau Ibis.

ZIUA 5. Mic dejun . Continuam turul Dresdei Urmeaza un cunoscut punct de atractie :Punds Molkerei –o laptarie veche de 130ani,Vom avea ocazia sa admiram decoratia interioara bogata si pitoreasca Continuam calatoria spre Berlin-capitala Germaniei reunite (200 km). Tur orasului BERLIN :Poarta Brandenburg, Reichstag, celebrul bulevard Unter den Pergamon-, Piata Gendarmenmarkt,Rotesrathaus,Domul, Babelplatz, Biserica Memoriala Kaiser Wilhelm, Domul Francez. Cazare Berlin, hotel Ibis sau similar.

ZIUA 6. Mic dejun .O noua zi in BERLIN Vom vizita leaganul vechiului Berlin, Nikolaiviertel, cu cel mai vechi scuar al orasului Molkenmarkt. Reconstruita cu acuratete , atmosfera medieval redata de 188 case, strazi inguste si 33 de pravalii, 18 berarii, este surpriza oferta de metropola germana.Continuam cu vizitarea in interior a unor superbe obiective: Domul German, Domul Francez, Muzeul Pergamon,Altes Museum Alte Nationalgalerie. Popas unic la Parlamentul German (Reichstag)-daca autoritatile vor permite,vom urca pe cupola de sticla pentru a admira sala unde se tin sedintele Bundestag-ului. Vizitam cea mai cunoscuta si mai bine pusa la punct Gradina Zoologica din Europa.Cazare Berlin , hotel Ibis sau similar.

ZIUA 7. Mic dejun . Vizita la Palatul Charlottenburg,palat imperial apartinand lui Frederic I. Vom putea vizita Palatul, superba gradina Ehrenhof, Muzeul egiptean si Sammlung Berggruuen care etaleaza opt artisti(Picasso,Klee,Matisse,Cezanne,Van Gogh, Braque, Giacometti). Dupaamiaza o vom petrece in Berlinul de Vest,splendida realizare a arhitectilor contemporani. Plimbare prin Potzdamerplatz, plimbare pe renumita strada comerciala Kurfurstendamm, popas in magazinul cel mai mare din Germania KaDeWe. Timp liber.Cazare Berlin , hotel Ibis sau similar.

ZIUA 8. Mic dejun. Plecare spre Koblenz (600km) pe celebra “ruta a povestilor”. Tara Scufitei Rosii si a Lupului provine din regiunea Schwalmerland, la est de Marburg Optional,excursie la MARBURG AN DER LAHN ,leaganul miscarii romantice germane.Aici si-au inceput Fratii Grimm munca de cercetare a povestilor germane. Aici se gaseste si Elisabethkirche, a doua biserica din Germania in intregime gotica dupa cea de la Trier, in care se afla mormantul Sf.Elisabeta, canonizata in 1235. Plimbare prin centrul vechi al orasului Marburg (Watergasse), de un pitoresc deosebit, conservand arhitectura Evului Mediu specifica landului Hessen. Plimbare , pe inserat,prin centrul vechi al orasului KOBLENZ, pe malul Rinului.Cazare zona Koblenz, hotel Ibis sau similar.

ZIUA 9. Mic dejun. Plecare pe celebra “ruta a vinului”-VALEA MOSELEI (150km). Idilica Vale Mosela este cea mai cunoscuta dintre zonele viticole ale Germaniei, iar aici vinul bun este inseparabil de superbul peisaj si de istoria veche de 2000 de ani a regiunii Croaziera pe Mosela, care curge intre regiunile muntoase Eiffel si Hunsruck.Popas la BERN KASTEL KUES, celebru prin casele sale de cherestea.Piata cu ruinele castelului Landshut, a devenit simbolul Moselei. Sosim la Trier, cel mai vechi oras din Germania, fondat de imparatul Augustus in anul 16 i.H., centrul crestinatatii de la nordul Alpilor.Admiram Porta Nigra,Aula Palatina, Catedrala Sf.Petru, Hauptmarkt Cazare regiunea TRIER, hotel Ibis sau similar.

ZIUA 10.Mic dejun.Plecare spre Freiburg , pe celebra” ruta a ceasurilor cu cuc”(360 km).Suntem in Muntii Padurea Neagra” Primul popas il facem in apropiere de Hausach unde vom vizita Freilichtmuseum Vogtsbauernhof, un extraordinar muzeu in aer liber cu case din diverse regiuni din Padurea Neagra,cu mobilier vechi si unelte agricole. Optional, vizitam Schonach, unde se afla cel mai mare ceas cu cuc din lume. si micuta localitate Furtwangen unde vom vizita Uhrenmuseum (Muzeul Ceasurilor). Nu departe se afla Triberger Wasserfalle , cu o lungime de 103 m, cea mai inalta cascada din Germania.Ne continuam calatoria spre Freiburg. Vizitam orasul FREIBURG, cu celebra sa universitate. Multi considera turnul Catedralei din Freiburg, inalt de 116 metri, cel mai frumos din lumea crestina.Exploram Orasul Vechi:Schwabentor, Zum Roten Baren Rathaus,Haus zum Walfisch,Schlossberg Cazare zona Freiburg,hotel 3 stele sau Ibis.

ZIUA 11.Mic dejun.Plecare spe Munchen (353 km). Traseul este splendid. Vom calatori pe maulul LACULUI BODEN (Constanz), la doi pasi de Elvetia. Optional, vizitam MEERSBURG unul dintre cele mai bine pastrate orase medievale din Germania.Vom admira casele de cherestea, insotiti de susurul fantanilor.Centrul istoric este marcat de Altes Schloss, Neues Schloss, Furstehenhausle.Urmeaza apoi un popas pe una dintre cele trei insule situate pe lacul Bodensee (Constanz) pentru a vizita cea mai frumoasa statiune din zona-LINDAU.Optional, croaziera Insula Florilor.Cazare Munchen, hotel Ibis sau similar.

ZIUA 12. Mic dejun. Vizitam capitala landului Bavaria, al treilea oras ca marime din Germania:MUNCHEN. Vom admira:Frauenkirche-cea mai frumoasa biserica din oras, Peterskirche-cea mai veche biserica din oras, Altes Rathaus , Neues Rathaus ,Marienplatz , Mariensaule si Fischbrunnen. Konigsplatz-care a adus Munchenului numele de “Atena de pe Isar”Odeonplatz, Residenz .Vom putea admira picturile lui Monet si Degas in Neue Pinakothek si vom vizita Alte Pinakothek, una dintre cele mai vechi galerii din lume , care adaposteste una dintre cele mai renumite colectii ale vechilor maestri. Cladirea este considerate un exemplu muzeal in Germania si in Europa.Ne vom plimba in Gradina Englezeasca-cel mai intins parc din Munchen.Timp liber pentru plimbare sau cumparaturi. Seara o vom incheia in cea mai celebra berarie din Germania, Hofbrauhaus .Istoria Berariei Regale din Munchen incepe in urma cu mai bine de patru secole. Aceasta berarie a fost pentru prima data infiintata in 1589 de ducele Wilhelm al V-lea pentru a satisface "setea nestavilita a familiei sale". Are o capacitate de 2000 de locuri. Cazare Munchen, hotel Ibis sau similar.

ZIUA 13.Mic dejun. Plecare spre castelele lui Ludwig al II-lea al Bavariei(Linderhof si Heerenchiemsee)-237km.Vom parcurge “strada germana a Alpilor” Vizitam PALATUL LINDERHOF.Dintre proiectele lui Ludovic al II-lea, aceasta este cel mai mic și singurul care a fost terminat. Ținând cont de timpul petrecut aici, se poate spune că Linderhof a fost palatul său preferat, pentru că regele a locuit aici o perioadă de opt ani. Ne continuam calatoria spre Prien pentru a traversa unul dintre cele mai intinse lacuri din Germania:Chiemsee. Aici, pe insula HEERRENCHIEMSEE se afla palatul construit de regele Bavariei. Este palatul cu interiorul cel mai spectaculos construit de acest rege excentric..Il vizitam.Continuam calatoria spre Salzburg (75 km). Cazare zona Salzburg.

ZIUA 14.Mic dejun. Traversam regiunea Salzkamergut, una dintre regiunile alpine cele mai pitoresti din Austria.Popas pentru a face o croaziera pe MONDSEE lac situat la poalele muntelui Drachenwand .Daca vremea ne permite,vom lua trenuletul alpin spre varful Schafberg, pentru a avea o panorama splendida asupra regiunii Salzkamergut .Continuam calatoria spre Romania (800km). Sosim la Timisoara in jurul orei 24.00.Cazare (optionala)Timisora.

ZIUA 15.Mic dejun. Plecare spre Bucuresti.

PRET : 889 eur + 1650 lei- Grup minim : 35 persoane

– grup 30-34 persoane +65 euro

– grup 25-29 persoane +85 euro

Servicii incluse în preţ: - 13 nopţi cazare în hoteluri de 3*sau Ibis în camere duble cu facilităţi private, micul dejun bufet.
- transport cu autocar omologat curse externe
- ghid autorizat

Nu sunt incluse in pret :intrari obiective turistice,excursii optionale,taxe de statiune-daca este cazul (conform legislatiei UE ) -se achita la fata locului,daca este cazul ; cazare optionala hotel 4*Timisoara 140 lei

Date de plecare : 17 iulie 2024

Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru modificarile de program datorate situatiilor de forta majora (greve, conditii meteo nefavorabile,pandemii ,razboi etc). Informatiile de mai sus constituie anexa la Contractul de Prestari Servicii Turistice. Agentia recomanda turistilor incheierea unei asigurari storno de calatorie.
Nicola Clasic Tur, Bucuresti - ROMANIA, tel./ fax: 021 323.42.73, 0040744349413, nicoleximtravel@nicoleximtravel.ro
web-design: s-g