M A R O C - Circuitul Oraselor Imperiale si expeditie in Sahara
Ziua 1. Întâlnire cu reprezentantul agentiei, în aeroportul din Otopeni ora 11.30.Imbarcare cursa Air France cu decolare 14.30 , via Paris Sosire în Casablanca(ora21.10), transfer la hotel si cazare.

Ziua 2. Mic dejun. Tur de Casablanca: Dupa amiaza vizite: Piata Centrala, Medina, selectul Cartier Anfa, Cornisa Ain Diab, Moscheea lui Hassan al II-lea (exterior) construita partial deasupra Oceanului. Cina si cazare în Casablanca.Plecare spre Rabat unde se viziteaza: Oudayas Kasbah, Palatul Regal (Mechouar), Turnul si Moscheea Hassan, Mausoleul Mohamed V. Continuarea calatoriei cu oprire la ruinele romane de la Volubilis si la Moulay Idriss. Sosire la Meknes, supranumit si «Versaillesul Marocului ». Se viziteaza: poarta Bab Monsour, grajdurile regale, Medina. Plecare spre Fez pentru cina si cazare.

Ziua 3. Dupa micul dejun se viziteaza prestigiosului oras imperial Fez, capitala religioasa si spirituala a Marocului. Se viziteaza Medina Medievala (inclusa în patrimoniul UNESCO), Medersas (Universitatea Religioasa Islamica), Moscheea Karaouine si faimoasa fântâna Nejjarine. Cina si cazare Fez. Optional: spectacol folcloric cu muzica andaluza.

Ziua 4. Mic dejun. Plecare spre Merzouga trecând prin Immouzer du Kandar - un sat berber, Ifrane - încântatoarea statiune de ski într-o padure de cedru din Atlasii Mijlocii, Azrou - sat berber recunoscut pentru artizanatul sau în lemn.Se continua drumul spre Erfoud , pe malul raului Ziz printre satele fortificate si prin Sahara.Sosire în Merzouga, cina si cazare.

Ziua 5. Mic dejun . Plecare spre Ouarzazate prin Tinghir Expeditie in Sahara pe camile! Admirarea apusului de soare in Sahara.Traversam canionul Todrha.Cina si cazare in Ouarzazate.

Ziua 6. Mic dejun. Se viziteaza fortareata berbera (Kasbahs) din Taourirt, inscrisa in patrimoniul UNESCO. Continuam excursia spre cea mai spectaculoasa fortareata din Maroc :Kasbah Ait Benhaddou, apoi prin trecatoarea Tizin Tichka ( cea mai inalta din Africa de Nord) ne indreptam spre Marrakesh. Cina si cazare in Marrakesh.

Ziua 7. Dupa micul dejun se viziteaza cele mai atractive obiective ale orasului Marrakech denumit si « Perla Sudului » : Moscheea si Minaretul Koutuobia, Palatul Bahia, gradina Menara, Piata Djema el Fnaa. Cina si cazare în Marrakech. Optional: spectacol Fantazia (spectacol folcloric, cavalcada cu tineri razboinici si numere de cascadorie).

Ziua 8. Mic dejun. Plecare spre Casablanca via Essaouira. Popas in superbul port Essaouira, acest loc de ancorare pe Coasta Atlanticului folosit de navigatorii cartaginezi . Admiram cetatea si faleza, care pastreaza neatinsa atmosfera unica a acelor timpuri. Continuma calatoria de-a lungul Atlanticului. Cazare si cina Casablanca .

Ziua 9. Mic dejun. Transfer la aeroport. Decolare cursa Air France la ora 11.20( escala Paris) si sosire în Bucuresti la ora 22.10.

Date de plecare : 19.05. 2020

Pret / persoana : 920 euro (loc în camera dubla sau tripla)

Supliment camera single : 195 euro

Copil 2 – 12 ani (în camera cu 2 adulti): reducere 50 euro

GRUP MINIM: 30 PERSOANE. În cazul în care grupul este mai mic, pretul se recalculeaza astfel:
- grup 25 – 29 persoane: + 65 euro/pers
- grup 20 – 25 persoane: + 95 euro/pers
- grup 15 – 19 persoane: + 130 euro/pers

Preturile sunt exprimate în EURO si includ:
- bilet de avion cursa regulata Bucuresti – Casablanca –Bucuresti
- 2 nopti cazare cu o dimpensiune+un mic de în Casablanca la hotel 4*
- 2 nopti cazare cu demipensiune în Fez la hotel 4*
- 2 nopti cazare cu demipensiune în Marrakech la hotel 4*
- 1 noaptecazare cu demipensiune în Merzouga la hotel traditional
- 1 noapte cazare cu demipensiuna in Ouarzazate la hotel traditional
- 2 nopti cazare cu o dimpensiune+doua mic dejunuri în Casablanca la hotel 4*
- transport local cu autocar dotat cu aer conditionat
- vizitele si intrarile la obiectivele turistice mentionate în program
- asistenta turistica în limba româna ;
- ghid local (în limba franceza sau engleza, cu traducerea asigurata de ghidul roman)

Preturile NU includ:
- taxa de meeting&assistance si transferul aeroport-hotel-aeroport ( 20 euro/pers – obligatorie)-se plateste la fata locului partenerului extern
- taxa de aeroport (195 euro/pers – obligatorie);
- asigurarea storno (optionala dar recomandata);
- asigurarea medicala;
- bauturile alcoolice sau racoritoare la mese;
- alte intrari la obiective turistice decat cele mentionate în program;
- bacsisuri Maroc~30 eur –se plateste la fata locului, partenerului extern
- daca Moscheea Hassan II din Casablanca este deschisa publicului se pot achita la fata locului 15 euro pentru cine doreste sa intre(in mod normal nu este accesibila, pentru ca este o moschee cu serviciu religios)
- programele de divertisment (cu cina si bauturi incluse): spectacol folcloric (35 euro/pers); spectacol Fantazia (40 euro/pers)-se platesc la fata locului, partenerilor externi

TERMEN LIMITA DE ÎNSCRIERE: cu 30 zile înainte de plecare.

CONDITII DE ÎNSCRIERE/RETRAGERE: conform contractului de prestari servicii semnat la înscriere.

ACTE NECESARE: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei.

IMPORTANT:
- agentia nu raspunde în cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
- agentia îsi rezerva dreptul de a opera modificari în program fara a afecta structura generala a acestuia
- clasificarea
- unitatilor de cazare din program este cea atribuita în mod oficial de Ministerul Turismului din Maroc, conform standardelor proprii.
- conducatorul de grup îsi rezerva dreptul de a modifica programul în functie de anumite situatii obiective ce pot apare în timpul excursiei
- Agentia nu este responsabila pentru modificarea orarelor mijloacelor de transport international/intern . Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru modificarile de program datorate situatiilor de forta majora (greve, conditii meteo nefavorabile etc). Informatiile de mai sus constituie anexa la Contractul de Presta


Nicola Clasic Tur, Bucuresti - ROMANIA, tel./ fax: 021 323.42.73, 0040744349413, nicoleximtravel@nicoleximtravel.ro
web-design: s-g