M A R O C - Circuitul Oraselor Imperiale si expeditie in Sahara


Ziua 1. Întâlnire cu reprezentantul agentiei, în aeroportul din Otopeni ora 04.00. Sosire în Casablanca(ora15.55), transfer la hotel și cazare. După amiaza vizite: Piața Centrală, Medina, selectul Cartier Anfa, Cornisa Ain Diab, Moscheea lui Hassan al II-lea (exterior) construită parțial deasupra Oceanului. Cina și cazare în Casablanca.

Ziua 2. Mic dejun. Plecare spre Rabat unde se vizitează: Oudayas Kasbah, Palatul Regal (Mechouar), Turnul și Moscheea Hassan, Mausoleul Mohamed V. Continuarea călătoriei cu oprire la ruinele romane de la Volubilis și la Moulay Idriss. Sosire la Meknes, supranumit și «Versaillesul Marocului ». Se vizitează: poarta Bab Monsour, grajdurile regale, Medina. Plecare spre Fez pentru cină și cazare.

Ziua 3. După micul dejun se vizitează prestigiosului oraș imperial Fez, capitala religioasă și spirituala a Marocului. Se vizitează Medina Medievala (inclusă în patrimoniul UNESCO), Medersas (Universitatea Religioasă Islamică), Moscheea Karaouine și faimoasa fântână Nejjarine. Cina și cazare Fez. Opțional: spectacol folcloric cu muzică andaluza.

Ziua 4. Mic dejun. Plecare spre Merzouga trecând prin Immouzer du Kandar - un sat berber, Ifrane - încântătoarea stațiune de ski într-o pădure de cedru din Atlasii Mijlocii, Azrou - sat berber recunoscut pentru artizanatul său în lemn.Se continua drumul spre Erfoud , pe malul raului Ziz printre satele fortificate si prin Sahara.Sosire în Merzouga, cină și cazare.

ZIUA 5. Mic dejun . Plecare spre Ouarzazate prin Tinghir Expeditie in Sahara pe camile! Admirarea apusului de soare in Sahara.Traversam canionul Todrha.Cina si cazare in Ouarzazate.

Ziua 6. Mic dejun. Se viziteaza fortareata berbera (Kasbahs) din Taourirt, inscrisa in patrimoniul UNESCO. Continuam excursia spre cea mai spectaculoasa fortareata din Maroc :Kasbah Ait Benhaddou, apoi prin trecatoarea Tizin Tichka ( cea mai inalta din Africa de Nord) ne indreptam spre Marrakesh. Cina si cazare in Marrakesh.

Ziua 7. După micul dejun se vizitează cele mai atractive obiective ale orașului Marrakech denumit și « Perla Sudului » : Moscheea și Minaretul Koutuobia, Palatul Bahia, grădina Menara, Piața Djema el Fnaa. Cina și cazare în Marrakech. Optional: spectacol Fantazia (spectacol folcloric, cavalcadă cu tineri războinici și numere de cascadorie).

Ziua 8. Mic dejun. Plecare spre Casablanca via Essaouira. Cină și cazare în Casablanca.

Ziua 9,10. Mic dejun. Transfer la aeroport. Decolare ora 16.35( escala Lisabona) și sosire în București in 05.05.ora 06.15.

Date de plecare : 4 aprilie 2019

Preț / persoană : 920 euro (loc în cameră dublă sau triplă)

Supliment cameră single : 195 euro

Copil 2 – 12 ani (în cameră cu 2 adulți): reducere 50 euro

Prețurile sunt exprimate în EURO și includ:
- bilet de avion cursă regulate (TAP -Air Portugal) București – Casablanca –București (escala Lisabona)
- 2 nopți cazare cu demipensiune în Casablanca la hotel 4*
- 2 nopți cazare cu demipensiune în Fez la hotel 4*
- 2 nopți cazare cu demipensiune în Marrakech la hotel 4*
- 1 noaptecazare cu demipensiune în Merzouga la hotel traditional
- 1 noapte cazare cu demipensiuna in Ouarzazate la hotel traditional
- transport local cu autocar dotat cu aer condiționat
- vizitele și intrările la obiectivele turistice menționate în program
- asistență turistică în limba română ;
- ghid local (în limba franceza sau engleza, cu traducerea asigurata de ghidul roman)

Preturile NU includ:
- taxa de meeting&assistance și transferul aeroport-hotel-aeroport ( 20 euro/pers – obligatorie)-se plateste la fata locului partenerului extern
- taxa de aeroport (195 euro/pers – obligatorie);
- asigurarea storno (1,5% din prețul total – opționala dar recomandată);
- asigurarea medicală;
- bauturile alcoolice sau răcoritoare la mese;
- alte intrări la obiective turistice decat cele menționate în program;
- bacșișuri Maroc~30 eur –se plateste la fata locului, partenerului extern
- intrare la Moscheea Hassan II: 15 euro/persoană (opțional - se achită la fața locului, daca mosceea este deschisa publicului)
- programele opționale (cu cina și băuturi incluse): spectacol folcloric (35 euro/pers); spectacol Fantazia (40 euro/pers)-se platesc la fata locului, partenerilor externi

GRUP MINIM: 30 PERSOANE. În cazul în care grupul este mai mic, prețul se recalculeaza astfel:
- grup 25 – 29 persoane: + 65 euro/pers
- grup 20 – 25 persoane: + 95 euro/pers
- grup 15 – 19 persoane: + 130 euro/pers

TERMEN LIMITA DE ÎNSCRIERE: cu 30 zile înainte de plecare.

CONDIȚII DE ÎNSCRIERE/RETRAGERE: conform contractului de prestări servicii semnat la înscriere.

ACTE NECESARE: pașaport valabil minim 6 luni de la data călătoriei.

IMPORTANT:
- agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.
- agentia își rezervă dreptul de a opera modificări în program fără a afecta structura generală a acestuia
- clasificarea pe stele a unităților de cazare din program este cea atribuită în mod oficial de Ministerul Turismului din Maroc, conform standardelor proprii.
- conducătorul de grup își rezervă dreptul de a modifica programul în funcție de anumite situații obiective ce pot apare în timpul excursiei
- Agentia nu este responsabila pentru modificarea orarelor mijloacelor de transport international/intern . Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru modificarile de program datorate situatiilor de forta majora (greve, conditii meteo nefavorabile etc). Informatiile de mai sus constituie anexa la Contractul de Prestari Servicii Turistice.


Nicola Clasic Tur, Bucuresti - ROMANIA, tel./ fax: 021 323.42.73, 0040744349413, nicoleximtravel@nicoleximtravel.ro
web-design: s-g