MALTA – Insula Cavalerilor 6 zile


Cu temperaturi de primavara pe tot parcursul anului, arhipelagul Maltez este un mic colt de rai pierdut intre doua continente.Pitorescul inegalabil,istoria bogata – de la preistorie la Cavalerii Ioaniti, la francezi si la britanici, crucea si soimul maltez, parfumul mediteranean,caldura oamenilor, peisajele superbe, lichiorul Bajtra si celebrele barcute ”luzzu” sunt doar cateva dintre motivele pentru care insula trebuie explorata.

ZIUA 1. BUCURESTI – VALLETTA - VITTORIOSA Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul Henri Coanda pentru imbarcare pentru zborul cu diectia Malta (escala München sau Frankfurt).Sosire Malta. Dupa indeplinirea formalitatilor vamale pornim in incursiunea noastra pe taramul cavalerilor maltezi chiar cu capitala arhipelagului - Valletta. Construit pe peninsula ce separa Marele Port (Grand Harbour) la sud de Portul Marsamxett la nord, orasul este unul foarte mic... de la un capat la altul nu are mai mult de 2 km si poate fi usor strabatut la pas. Prima oprire va fi la Gradinile Upper Barracca de unde avem o priveliste uluitoare asupra celor Trei Orase si a Marelui Port; continuam la pas pe strazile orasului pana la urmatoarea oprire – Catedrala Sf. Ioan – capodopera arhitecturala care abunda in sculpturi si picturi celebre(printre care si „Decapitarea Sfantului Ioan Botezatorul” de Caravaggio). Ziua se incheie cu o vizita in cele Trei Orase (Senglea, Cospicua si Vittoriosa) cu o oprire in Vittoriosa – prima casa a Cavalerilor Ordinului Ioanit. Transfer la hotel. Cazare hotel 4*.

ZIUA 2. TA QALI CRAFT VILLAGE – PODGORIA MERIDIANA Mic dejun. Optional, azi va invitam sa cunoasteti Malta produselor locale traditionale. Vom incepe prin a vizita Ta Qali Craft Village – o locatie unde se produc tot felul de obiecte artizanale locale si unde ii veti putea urmari pe localnici in timpul procesului de lucru. Vom continua apoi cu Podgoria Meridiana – unul din cele mai importante brand-uri de vin local, a caror misiune este de a livra produse in care calitatea si mostenirea conteaza cel mai mult. Vom primi explicatii privind cultura si producerea vinului in aceasta regiune si vom avea ocazia sa degustam vinul lor. La sfarsit vom fi invitati la un pranz usor din care nu vor lipsi produsele locale si vinul. Retur la hotel si restul dupa-amiezii timp liber la dispozitie. Cazare hotel 4*.

ZIUA 3. GOZO Mic dejun. Zi libera la dispozitie, sau optional excursie de 1 zi in Gozo. Dupa o traversare de aproximativ 20 minute cu ferry-ul, ajungem pe insula Gozo. Un lucru care ne va atrage imediat atentia este ca, desi ambele insule au o istorie si dezvoltare similara, insula Gozo este cu siguranta mai verde decat Malta. Incepem calatoria pe aceasta insula cu o scurta oprire la Xlendi Bay – un traditional sat pescaresc gozitan. Urmatoarea oprire va fi in Vechea Citadela din Victoria, un oras fortificat construit pentru a apara asezarea de la baza, numita Rabat; dintre zidurile sale se inalta semeata Catedrala din Gozo iar de pe bastioanele sale putem admira in toata splendoarea ei aceasta mica insula. Lasam in urma Citadela pentru a ne indrepta catre urmatoarea noastra oprire la Biserica Ta’Pinu sau, asa cum este ea cunoscuta, „biserica miracolelor” – o impozanta biserica construita in stil romanic, a carei origine ramane inca ascunsa in tainele timpului si pe care va invitam sa o descoperiti. Ultima oprire o vom face la Dwejra, mai bine cunoscuta drept „Marea Interioara”, un adevarat paradis. Retur pe insula Malta si cazare hotel 4* .

ZIUA 4. MOSTA – MDINA – CROAZIERA GRAND HARBOUR Mic dejun. Astazi vom continua sa descoperim insula, calatorind spre centrul ei. Vom incepe prin a vizita Domul din Mosta – al treilea dom din Europa ca marime nesustinut de coloane. Urmatoarea oprire va fi in Rabat, la Catacombele St. Catald – datand din sec. IV, situate sub mica Biserica dedicata sfantului irlandez Catald – urmata de Mdina – vechea capitala a Maltei, “orasul tacut” cum mai este cunoscut. In acest mic orasel cu strazi inguste, in totalitate pietonal, ne vom plimba pe langa bastioanele impozante de unde vom avea o vedere panoramica asupra intregii insule; aici s-a turnat mare parte din celebrul film “Contele de Monte Cristo” si tot aici se afla si principala catedrala a Maltei – Catedrala Sf. Pavel. Dupa-amiaza ,Croaziera in Marele Port & Portul Marsamxett – unul dintre cele mai spectaculoase porturi naturale din lume, un adevarat paradis pentru fotografi.Cazare hotel 4* .

ZIUA 5. GROTA ALBASTRA–MARSAXLOKK–TEMPLELE HAGAR QIM–PESTERA GHAR DALAM Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional, excursie de 1 zi in sudul Maltei. Prima oprire o vom face la Grota Albastra – cea care este asemanata pe buna dreptate cu cea de la Capri; o scurta calatorie cu barcuta (contra-cost si daca vremea o va permite) va va da ocazia sa admirati flora subacvatica din aceste grote. Vom continua apoi cu pitorescul satuc de pescari Marsaxlokk unde ne vom relaxa admirand cunoscutele barcute malteze numite „luzzu” pictate in traditionalele culori rosu, albastru si galben. Continuam calatoria cu vizitarea Templelor Megalitice Hagar Qim. Ultima oprire a zilei va fi la Pestera Ghar Dalam – una dintre primele asezari a acestor insule, datand din 5000 i.Hr. Cazare hotel 4* .

ZIUA 6. MALTA - BUCURESTI Mic dejun. Eliberarea camerelor si timp liber la dispozitie pentru ultimele cumparaturi si vizite individuale. Transfer la aeroportul din Luqa pentru imbarcare pe zborul cu destinatia Bucuresti. Aterizare Bucuresti.

Data plecarii: 25 septembrie 2020 / 14 septembrie 2021

PRET: calculate pentru un grup de 28 platitori

 590 Euro adult loc in camera dubla

 399 Euro copil 2-12 ani in camera cu 2 adulti

 490 Euro adult a-3-a persoana in camera dubla cu pat suplimentar

 699 Euro adult loc in camera single

Servicii incluse:

• Zboruri Bucuresti => Malta => Bucuresti via Munchen/Frankfurt

• Cazare 5 nopti cu mic dejun hotel 4 stele

• Transferuri aeroport – hotel – aeroport cu autocar local

• Tur de oras Valletta si cele Trei Orase cu autocar si ghid local

• Excursie de 1 zi Mosta, Mdina cu autocar si ghid local

• Croaziera in Grand Harbour

• Insotitor de grup

Servicii neincluse:

• Taxele de aeroport: aprox. 180 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 7-9 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)

• Excursiile optionale

• Bacsis pentru soferi si ghizi locali

Excursii optionale tarife valabile pentru minim 20 de participanti

• Excursie de 1 zi in Gozo Tarif: 55 Euro/adult si include: bilete ferry, autocar local, ghid local, insotitor de grup

• Excursie de 1 zi in Sudul Insulei Tarif: 60 Euro/adult si include: bilete de intrare la Templele Hagar Qim & Pestera Ghar Dalam, autocar local, ghid local, insotitor de grup

• Excursie la Ta Qali Craft Village & Podgoria Meridiana Tarif: 60 Euro/adult si include: autocar local, vizitele din program, degustare de vin, pranz usor (cu vin local inclus), ghid local, insotitor de grup

DOCUMENTE DE CALATORIE

• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.

• Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

• In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.

• Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.

• Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

• Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.

• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.

• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

• Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.

• Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

• Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.

• Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

• Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

FOARTE IMPORTANT !!!! DOCUMENTE NECESARE PENTRU MINORI

• Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa actul de deces. Pentru minorii care au un singur parinte declarat in certificatul de nastere, este necesara o copie a acestui certificat.

• Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte si acesta este divortat, este necesara hotararea judecatoreasca definitiva prin care i-a(u) fost incredintat(ti) minorul(ii) si copie dupa actul de divort. Daca hotararea judecatoreasca nu este definitiva, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat.

• Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unei terte persoane, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste. ATENTIE! Daca nu va incadrati in niciuna dintre prevederile de mai sus, va rugam sa consultati site-ul politiei de frontiera: www.politiadefrontiera.ro si sa va asigurati ca intruniti conditiile prevazute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificarile ulterioare, apeland politia de frontiera la nr. de telefon 021.9590.


Nicola Clasic Tur, Bucuresti - ROMANIA, tel./ fax: 021 323.42.73, 0040744349413, nicoleximtravel@nicoleximtravel.ro
web-design: s-g