Lacuri alpine celebre
(Maggiore,Como,Garda,Iseo,Misurina,Braies,Landro,Bled)


Ziua 1. Plecare din Bucureşti ora 7.00 (parcare restaurantul Cina) cu autocar (aer condiţionat). Tranzitarea României pe ruta Piteşti, Rm. Vilcea, Sibiu, Deva, Lugoj, Timişoara , Budapesta (800km). Cazare Budapesta hotel ***.

Ziua 2. Mic dejun. Se pleacă spre zonaDobbiaco( 665km).Tranzitam Ungaria si Austria. Traseul este spectaculos. Vizitam orasul austriac Graz, al doilea oras ca numar de vizitatori, dupa Viena.Sosim in zona Dobiaco (Tolbach), o zona de un pitoresc extraordinar, nu departe de celebra statiune italiana Cortina d’Ampezzo.Ne petrecem seara la poalele Alpilor Dolomiti .Cazare zona Cortina d’Ampezo hotel ***.

Ziua 3. Mic dejun. Excursie in acest tinut de vis .Incepem cu Lacul Misurina, aflat în zona Cadore, într-un cadru natural superb, la înălţimea de 1754 de metri.Chiar lângă lac se află singurul centru de tratare a astmului la copii din Italia, asta pentru că aerul este foarte bun. Continuam cu Lacul Landro( Durensee),splendid mic lac si cu Lacul Braies;poate cel mai frumos si mai msterios lac din Dolomiti, acesta se afla in inima padurii (1497 m), la poalele unui versant impunator, Croda del Becco.Cazare zona DobCortina d’Ampezo,hotel ***.

Ziua 4. Mic dejun.Se continua drumul pe malul Lacului Garda( 365 km) .Lacul Garda este cel mai mare și cel mai renumit lac din Italia, o destinaţie de vară favorită care oferă totul, de la castele uimitoare, ruine romane şi bucătărie rafinată, la sate pitoresti si stradute medievale.Cazare hotel *** zona Milano-Malpensa-Bergamo.

Ziua 5. Mic dejun. Timp liber , plimbare , relaxare, eventual cumparaturi sau,optional excursie la Lacul Como( 260 km). Lacul Como se aseamana cu un fiord norvegian, se intinde pe o lungime de 50 de kilometri sub forma unui Y inversat si este unul dintre cele mai frumoase lacuri din regiunea Lombardia.Puteti explora lacul optand pentru una din excursiile ce se organizeaza pana la Bellagio sau Varenna, doua dintre cele mai idilice sate din jurul lacului Como. Lacul Como este foarte apreciat de celebritatile de la Hollywood( printre care si George Clooney) care, fascinati de frumusetea peisajelor salbatice si a muntilor ce inconjoara lacul, si-au achizitionat aici cele mai luxoase vile.Puteti sa faceti un tur cu vaporasul pentru a vedea aceste splendid mici localitati:Bellagiosi Varenna. Cazare hotel *** zona Milano-Malpensa-Bergamo

Ziua 6. . Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala la Lacul Maggiore ( 400 km).Este, ca mărime, al doilea lac din Italia(după lacul Garda) fiind situat atât pe teritoriul italian, cât şi pe cel elvetian.Din lac se pescuiesc anual 150 de tone de peşte. De asemenea, pe malul lacului gasim o gamă variată de plante mediteraneene: lămâi, măslini, dafini, portocali, palmieri. Plantele cu flori, cameliile, azaleele, magnoliile împrejmuiesc vilele cochete de pe malurile lacului. Insulele Borromee sunt un adevarat spectacol şi, cu siguranţă, prima atracţie. Din secolul al XIV-lea aparţin familiei de nobili italieni Borromeo, nume extrem de cunoscut în Italia datorită importanţei acestei familii pentru istoria, cultura şi economia ţării. Insulele Borromee sunt alcătuite din trei insule mai mici: Insula Pescatori, Insula Madre şi Insula Bella.Insula Pescatori este cea mai mică dintre cele trei, însă este singura populată pe tot parcursul anului, numărând doar 50 de locuitori. Datorită faptului că pescuitul este încă îndeletnicirea de bază a locuitorilor aici se regăsesc numeroase restaurante marinăreşti ce prepară tot felul de specialităţi din peşte.Insula Madre este cea mai mare dintre Insulele Boromee şi este cunoscută, în special, pentru grădinile sale spectaculoase dar şi pentru Palatul Borromeo .Insula Bella este vestită pentru grădinile sale etajate ce numără aproximativ 2000 de specii de plante. Grădinile sunt înflorite din luna martie până în octombrie.Cazare hotel *** zona Milano-Malpensa-Bergamo.

Ziua 7. Mic dejun. Plecare spre Lacul Iseo. Situat in regiuneaLombardia, intre Brescia si Bergamo,este un lac de tip balnearundeaerul de alta data se imbina perfect cu tot ceea ce este modern si civilizat in zilele noastre. De la curatenia strazilor, cladirile cu balcoane pline de flori, restaurante, cafenele, plaje, plimbari cu barca, sporturi de apa pana la gastronomia delicioasa fiind si o renumita zona a vinurilor Franciacorta.Continuarea drumului( 544 km) spre zona Villach -Trieste-Ljublijana.Cazare hotel ***.

Ziua 8. Mic dejun. Se pleacă spre Timisoara (820 km) .Optional , excursie la Lacul Bled din Slovenia, unuldin cele mai frumoase lacuri glaciare din Europa. Aici pare ca a fost inventat verdele. In mijlocul lacului este o micuta insula la care vom ajunge cu pitorestile barci locale.Tradiţia bărcilor Pletna datează din1590, iar luntrasii isi transmit stiinta din generatie in generatie.Sosire Timisoara ora 23.00. Cazare(optionala)hotel ****Timisoara.

Ziua 9.Mic dejun. Plimbare prin centrul istoric al orasului Timisoara. Vizitarea Muzeului de arta Timisoara ,care adaposteste colectia Corneliu Baba, unul din cei mai importanti pictori romani.Plecare spre Bucuresti .Sosire Bucuresti ora 20.00.

PREŢ/PERS: 567 euro + 1370 lei grup peste 35 persoane
- pentru grup 30-34 pers+ 55 euro
- pentru grup 25-29 pers.+ 85 euro

Data de plecare : 16 august 2024

Sunt incluse in program:
- 7nopti cazare cu mic dejun bufet, hoteluri 3 stele
- programul turistic inclus in pret
- transport autocar omologat pentru curse externe
- ghid atestat

Nu sunt incluse în costul programului:
- intrări obiective turistice, bilete vaporas- excursii opţionale ,taxe de statiune-DACA ESTE CAZUL-se vor plati la fata locului, partenerului extern
- cazare Timisoara cu mic dejun 145 lei/noapte

Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru modificarile de program datorate situatiilor de forta majora (greve, conditii meteo nefavorabile, pandemii ,razboaie etc) si nici pentru modificarile de orar operate de companiile maritime.Informatiile de mai sus constituie anexa la Contractul de Prestari Servicii Turistice.


Nicola Clasic Tur, Bucuresti - ROMANIA, tel./ fax: 021 323.42.73, 0040744349413, nicoleximtravel@nicoleximtravel.ro
web-design: s-g