Lacuri alpine celebre (Maggiore,Como,Garda,Iseo,Misurina,Braies,Landro,Bled)


Ziua 1. Plecare din Bucuresti ora 7.00 (parcare restaurantul Cina) cu autocar (aer conditionat). Tranzitarea României pe ruta Pitesti, Rm. Vilcea, Sibiu, Deva, Lugoj, Timisoara , Budapesta (800km). Cazare Budapesta hotel ***.

Ziua 2. Mic dejun. Se pleaca spre zonaDobbiaco( 665km).Tranzitam Ungaria si Austria. Traseul este spectaculos. Vizitam orasul austriac Graz, al doilea oras ca numar de vizitatori, dupa Viena.Sosim in zona Dobiaco (Tolbach), o zona de un pitoresc extraordinar, nu departe de celebra statiune italiana Cortina d’Ampezzo.Ne petrecem seara la poalele Alpilor Dolomiti .Cazare zona Dobbiaco hotel ***.

Ziua 3. Mic dejun. Excursie in acest tinut de vis .Incepem cu Lacul Misurina, aflat în zona Cadore, într-un cadru natural superb, la înaltimea de 1754 de metri.Chiar lânga lac se afla singurul centru de tratare a astmului la copii din Italia, asta pentru ca aerul este foarte bun. Continuam cu Lacul Landro( Durensee),splendid mic lac si cu Lacul Braies;poate cel mai frumos si mai msterios lac din Dolomiti, acesta se afla in inima padurii (1497 m), la poalele unui versant impunator, Croda del Becco.Cazare zona Dobbiaco(Tolbach), hotel 3 stele.

Ziua 4. Mic dejun.Se continua drumul pe malul Lacului Garda( 365 km) .Lacul Garda este cel mai mare ?i cel mai renumit lac din Italia, o destinatie de vara favorita care ofera totul, de la castele uimitoare, ruine romane si bucatarie rafinata, la sate pitoresti si stradute medievale.Cazare hotel *** zona Milano-Malpensa-Bergamo.

Ziua 5. Mic dejun. Timp liber , plimbare , relaxare, eventual cumparaturi sau,optional excursie la Lacul Como( 260 km). Lacul Como se aseamana cu un fiord norvegian, se intinde pe o lungime de 50 de kilometri sub forma unui Y inversat si este unul dintre cele mai frumoase lacuri din regiunea Lombardia.Puteti explora lacul optand pentru una din excursiile ce se organizeaza pana la Bellagio sau Varenna, doua dintre cele mai idilice sate din jurul lacului Como. Lacul Como este foarte apreciat de celebritatile de la Hollywood( printre care si George Clooney) care, fascinati de frumusetea peisajelor salbatice si a muntilor ce inconjoara lacul, si-au achizitionat aici cele mai luxoase vile.Puteti sa faceti un tur cu vaporasul pentru a vedea aceste splendid mici localitati:Bellagiosi Varenna. Cazare hotel *** zona Milano-Malpensa-Bergamo

Ziua 6. . Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala la Lacul Maggiore ( 400 km).Este, ca marime, al doilea lac din Italia(dupa lacul Garda) fiind situat atât pe teritoriul italian, cât si pe cel elvetian.Din lac se pescuiesc anual 150 de tone de peste. De asemenea, pe malul lacului gasim o gama variata de plante mediteraneene: lamâi, maslini, dafini, portocali, palmieri. Plantele cu flori, cameliile, azaleele, magnoliile împrejmuiesc vilele cochete de pe malurile lacului. Insulele Borromee sunt un adevarat spectacol si, cu siguranta, prima atractie. Din secolul al XIV-lea apartin familiei de nobili italieni Borromeo, nume extrem de cunoscut în Italia datorita importantei acestei familii pentru istoria, cultura si economia tarii. Insulele Borromee sunt alcatuite din trei insule mai mici: Insula Pescatori, Insula Madre si Insula Bella.Insula Pescatori este cea mai mica dintre cele trei, însa este singura populata pe tot parcursul anului, numarând doar 50 de locuitori. Datorita faptului ca pescuitul este înca îndeletnicirea de baza a locuitorilor aici se regasesc numeroase restaurante marinaresti ce prepara tot felul de specialitati din peste.Insula Madre este cea mai mare dintre Insulele Boromee si este cunoscuta, în special, pentru gradinile sale spectaculoase dar si pentru Palatul Borromeo .Insula Bella este vestita pentru gradinile sale etajate ce numara aproximativ 2000 de specii de plante. Gradinile sunt înflorite din luna martie pâna în octombrie.Cazare hotel *** zona Milano-Malpensa-Bergamo.

Ziua 7. Mic dejun. Plecare spre Lacul Iseo. Situat in regiuneaLombardia, intre Brescia si Bergamo,este un lac de tip balnearundeaerul de alta data se imbina perfect cu tot ceea ce este modern si civilizat in zilele noastre. De la curatenia strazilor, cladirile cu balcoane pline de flori, restaurante, cafenele, plaje, plimbari cu barca, sporturi de apa pana la gastronomia delicioasa fiind si o renumita zona a vinurilor Franciacorta.Continuarea drumului( 544 km) spre zona Villach -Trieste-Ljublijana.Cazare hotel ***.

Ziua 8. Mic dejun. Se pleaca spre Timisoara (820 km) .Optional , excursie la Lacul Bled din Slovenia, unuldin cele mai frumoase lacuri glaciare din Europa. Aici pare ca a fost inventat verdele. In mijlocul lacului este o micuta insula la care vom ajunge cu pitorestile barci locale.Traditia barcilor Pletna dateaza din1590, iar luntrasii isi transmit stiinta din generatie in generatie.Sosire Timisoara ora 23.00. Cazare(optionala)hotel ****Timisoara.

Ziua 9.Mic dejun. Plimbare prin centrul istoric al orasului Timisoara. Vizitarea Muzeului de arta Timisoara ,care adaposteste colectia Corneliu Baba, unul din cei mai importanti pictori romani.Plecare spre Bucuresti .Sosire Bucuresti ora 20.00.

PRET/PERS: 379 euro + 550 lei grup peste 40 persoane -pentru grup 35-39 pers+ 35 euro -pentru grup 30-34 pers+ 55 euro Pentru grup 25-29 pers.+ 75 euro

Data de plecare :8 iunie 2022

Sunt incluse in program: -7nopti cazare cu mic dejun bufet, hoteluri 3 stele -programul turistic inclus in pret - transport autocar omologat pentru curse externe - ghid atestat

Nu sunt incluse în costul programului: - intrari obiective turistice, bilete vaporas- excursii optionale ,taxe de statiune-DACA ESTE CAZUL-se vor plati la fata locului, partenerului extern - cazare Timisoara cu mic dejun 120 lei/noapte

Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru modificarile de program datorate situatiilor de forta majora (greve, conditii meteo nefavorabile, pandemii etc) si nici pentru modificarile de orar operate de companiile maritime.Informatiile de mai sus constituie anexa la Contractul de Prestari Servicii Turistice.
Nicola Clasic Tur, Bucuresti - ROMANIA, tel./ fax: 021 323.42.73, 0040744349413, nicoleximtravel@nicoleximtravel.ro
web-design: s-g