Lacuri alpine celebre din Nordul Italie 2019
Ziua 1. Plecare din București ora 7.00 (parcare restaurantul Cina) cu autocar (aer condiționat). Tranzitarea României pe ruta Pitești, Rm. Vilcea, Sibiu, Deva, Lugoj, Timișoara , Budapesta (800km). Cazare Budapesta hotel ***.

Ziua 2. Mic dejun. Se pleacă spre zona Dobbiaco ( 665km).Tranzitam Ungaria si Austria. Traseul este spectaculos. Vizitam orasul austriac Graz, al doilea oras ca numar de vizitatori, dupa Viena. Sosim in zona Dobiaco (Tolbach), o zona de un pitoresc extraordinar, nu departe de celebra statiune italiana Cortina d’Ampezzo. Ne petrecem seara la poalele Alpilor Dolomiti . Cazare zona Dobbiaco hotel ***.

Ziua 3. Mic dejun. Excursie in acest tinut de vis .Incepem cu Lacul Misurina, aflat în zona Cadore, într-un cadru natural superb, la înălțimea de 1754 de metri. Chiar lângă lac se află singurul centru de tratare aastmului la copii din Italia, asta pentru că aerul este foarte bun. Continuam cu Lacul Landro ( Durensee), splendid mic lac si cu Lacul Braies; poate cel mai frumos si mai msterios lac din Dolomiti, acesta se afla in inima padurii (1497 m), la poalele unui versant impunator, Croda del Becco. Cazare zona Dobbiaco(Tolbach), hotel 3 stele.

Ziua 4. Mic dejun. Se continua drumul pe malul Lacului Garda ( 365 km) . Popas in Bolzano, cunoscuta statiune din Alpii italieni, cunoscuta pentru amestecul atragator dintre spiritul italian si cel austriac. Lacul Garda este cel mai mare ?i cel mai renumit lac din Italia, o destinație de vară favorită care oferă totul, de la castele uimitoare, ruine romane și bucătărie rafinată, la sate pitoresti si stradute medievale. Cazare hotel *** zona Bergamo.

Ziua 5. Mic dejun. Timp liber , plimbare , relaxare, eventual cumparaturi sau optional excursie la Lacul Como( 260 km). Lacul Como se aseamana cu un fiord norvegian, se intinde pe o lungime de 50 de kilometri sub forma unui Y inversat si este unul dintre cele mai frumoase lacuri din regiunea Lombardia. Puteti explora lacul optand pentru una din excursiile ce se organizeaza pana la Bellagio sau Varenna, doua dintre cele mai idilice sate din jurul lacului Como. Lacul Como este foarte apreciat de celebritatile de la Hollywood (printre care si George Clooney) care, fascinati de frumusetea peisajelor salbatice si a muntilor ce inconjoara lacul, si-au achizitionat aici cele mai luxoase vile. Puteti sa faceti un tur cu vaporasul pentru a vedea aceste proprietati, de la Menaggio sau Tremezzo, situate pe malul vestic, pana la Bellagio sau Varenna. Cazare hotel *** zona Bergamo

Ziua 6. . Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala la Lacul Maggiore ( 400 km). Este, ca mărime, al doilea lac din Italia (după lacul Garda) fiind situat atât pe teritoriul italian, cât și pe cel elvetian. Din lac se pescuiesc anual 150 de tone de pește. De asemenea, pe malul lacului gasim o gamă variată de plante mediteraneene: lămâi, măslini, dafini, portocali, palmieri. Plantele cu flori, cameliile, azaleele, magnoliile împrejmuiesc vilele cochete de pe malurile lacului. Insulele Borromee sunt un adevarat spectacol și, cu siguranță, prima atracție. Din secolul al XIV-lea aparțin familiei de nobili italieni Borromeo, nume extrem de cunoscut în Italia datorită importanței acestei familii pentru istoria, cultura și economia țării. Insulele Borromee sunt alcătuite din trei insule mai mici: Insula Pescatori, Insula Madre și Insula Bella. Insula Pescatori este cea mai mică dintre cele trei, însă este singura populată pe tot parcursul anului, numărând doar 50 de locuitori. Datorită faptului că pescuitul este încă îndeletnicirea de bază a locuitorilor aici se regăsesc numeroase restaurant marinărești ce prepară tot felul de specialități din pește. Insula Madre este cea mai mare dintre Insulele Boromee și este cunoscută, în special, pentru grădinile sale spectaculoase dar și pentru Palatul Borromeo . Insula Bella este vestită pentru grădinile sale etajate ce numără aproximativ 2000 de specii de plante. Grădinile sunt înflorite din luna martie până în octombrie.C azare hotel *** zona Bergamo.

Ziua 7. Mic dejun. Plecare spre Lacul Iseo. Situat in regiunea Lombardia, intre Brescia si Bergamo, este un lac de tip balnear unde aerul de alta data se imbina perfect cu tot ceea ce este modern si civilizat in zilele noastre. De la curatenia strazilor, cladirile cu balcoane pline de flori, restaurante, cafenele, plaje, plimbari cu barca, sporturi de apa pana la gastronomia delicioasa fiind si o renumita zona a vinurilor Franciacorta. Continuarea drumului( 544 km) spre zona Ljublijana ( Slovenia). Cazare hotel ***.

Ziua 8. Mic dejun. Se pleacă spre Timisoara (820 km) .Optional , excursie la Lacul Bled din Slovenia, unul din cele mai frumoase lacuri glaciare din Europa. Aici pare ca a fost inventat verdele. In mijlocul lacului este o micuta insula la care vom ajunge cu pitorestile barci locale. Tradiția bărcilor Pletna datează din1590, iar luntrasii isi transmit stiinta din generatie in generatie. Sosire Timisoara ora 23.00. Cazare(optionala)hotel ****Timisoara.

Ziua 9.Mic dejun. Plimbare prin centrul istoric al orasului Timisoara. Vizitarea Muzeului de arta Timisoara, care adaposteste colectia Corneliu Baba, unul din cei mai importanti pictori romani. Plecare spre Bucuresti . Sosire Bucuresti ora 20.00.

PREȚ/PERS: 459 euro + 490 lei –grup intre 20-25 pers

REDUCERI !!!!

- 35euro pentru grup 25-29 pers = pret 424 eur + 490 lei
- 55 euro pentru grup 30 -34 pers = pret 398 eur +490 lei
- 75euro pentru grup 35 -39 pers = pret 374 eur +490 lei

Data de plecare :12.09.2019

Sunt incluse in program:
- 7nopti cazare cu mic dejun bufet, hoteluri 3 stele
- programul turistic inclus in pret
- transport autocar omologat pentru curse externe
- ghid atestat

Nu sunt incluse în costul programului:
- intrări obiective turistice, bilete vaporas- excursii opționale ,taxe de statiune-DACA ESTE CAZUL-se vor plati la fata locului, partenerului extern
- cazare Timisoara cu mic dejun 120 lei/noapte

Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru modificarile de program datorate situatiilor de forta majora (greve, conditii meteo nefavorabile etc) si nici pentru modificarile de orar operate de companiile maritime. Informatiile de mai sus constituie anexa la Contractul de Prestari Servicii Turistice.
Nicola Clasic Tur, Bucuresti - ROMANIA, tel./ fax: 021 323.42.73, 0040744349413, nicoleximtravel@nicoleximtravel.ro
web-design: s-g