Cu temperaturi placute pe tot parcursul anului, Insula Corfu este un mic colt de rai in Adriatica.Pitorescul inegalabil, parfumul marin,caldura oamenilor, peisajele superbe, amprenta greceasca amestecata cu influenta venetiana , sunt doar cateva dintre motivele pentru care insula trebuie explorata. Cu capitala la Corfu Town (de asemenea numita Kerkyra), insula Corfu are o istorie colorata. Grecii, romanii, venetienii si francezii au ocupat pe rand acest colt de paradis, marcandu-si teritoriul in stilul specific. Miturile si legendele insulei includ personaje precum Hercule si Ulise, iar Corfu se pare ca l-ar fi gazduit o perioada si pe Homer. Nu intamplator capitala insulei se afla pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO.
ZIUA 1. Plecare din Bucuresti la ora 8.00. Tranzitarea Bulgariei . Sosim in jurul orei 18, in micul oras din nordul Greciei, Serres.Cazare in centrul orasului, hotel 3 stele. Plimbare pe strazile cochete ale orasului.
ZIUA 2. Mic dejun. Plecare spre Corfu la ora 8.30. Traversam, pe cea mai noua si spectaculoasa autostrada a Greciei,autostrada Egnatia, regiunea Epir, acoperita de Muntii Pindului, Maiestuosii Munti ai Pindului incununati cu varful Smolikas (2637 m) sunt pe locul doi in Grecia imediat dupa muntele Olimp. Distanta de parcurs 400 km. Sosim in jurul orelor 15.00 in portul grecesc Igoumenitsa. Traversam 1 ora si 30 minute cu ferryboat-ul canalul care desparte Grecia continentala de superba Insula Corfu. . Ne asteapta cazarea la un hotel cochet de 3 stele+. Cine doreste poate opta pentru cina.
ZIUA 3.Mic dejun.Urmeaza explorarea Orasului vechi Corfu-ansamblul urban si portuar, dominat de fortarete de origine venetiana care constituie un exemplu arhitectural de valoare universala remarcabila. Pozitionat strategic, in largul coastelor de vest ale Albaniei si Greciei, la intrarea in Marea Adriatica ,isi are radacinile in secolul al VIII-lea i.Hr. Cele trei forturi ale orasului, proiectate de ingineri venetieni, au fost folosite timp de patru secole pentru a apara interesele comerciale ale Republicii Venetia impotriva Marii Britanii si Imperiului Otoman. In decursul timpului, forturile au fost reparate si partial reconstruite de mai multe ori, mai recent sub dominatia britanica. Biserica Sfantul Spiridon a fost construita initial in Piata Sarocco . In 1590 a fost ridicata in locatia sa actuala. Arhitectura bisericii este tipica arhitecturii venetiene care domina peste tot orasul vechi din Corfu. Turnul clopotnitei este cel mai inalt punct al orasului si acesta este primul lucru pe care il vedeti cand feribotul se apropie de insula. Localnicii au o credinta profunda in Sfantul Spiridon, care este considerat ocrotitorul insulei Corfu. Conform legendelor, el a salvat insula de patru ori de invazia otomana, unul dintre motivele pentru care aceasta biserica este cel mai important monument religios din Corfu. Spyridon, sau altfel Spyros, este un nume foarte comun pe insula.In interiorul bisericii, sunt ramasitele sfantului. Potrivit obiceiurilor locale, ramasitele sale sunt purtate in jurul orasului Corfu intr-o procesiune, de patru ori pe an pentru a sarbatori minunile sale (Duminica Floriilor, Vinerea Mare, 11 august, prima duminica a lunii noiembrie). Procesiunile raman o traditie puternica in Corfu. Cetatea veche din Corfu este una dintre cele mai impresionante lucrari de fortificatie din Europa. Se afla pe partea estica a orasului, pe o peninsula stancoasa care intra in mare. Aceasta fortareata se numeste Veche, spre deosebire de Cetatea Noua (Sf. Marcu), care a fost construita pentru a proteja orasul de dusmani si pirati. Aceasta cetate a fost construita de venetieni in secolul al XV-lea pe locul unui fost castel bizantin. Pentru a le face mai sigure, au folosit o fosa artificiala si astfel au separat cetatea de continent. Cetatea a fost legata de pamant printr-un pod mobil din lemn. In 1819, britanicii au inlocuit acest pod cu calea stabila prezenta, care are o lungime de 60 m si se afla la 15 m deasupra fostei, cunoscuta local ca contrafossa. Intrarea in cetate este posibila prin Spianada, faimoasa piata din Corfu, care este, de fapt, a doua piata ca marime din Europa. Ne intoarcem la hotel. Cine doreste poate opta pentru cina.
ZIUA 4.Mic dejun. Timp liber pentru plimbare , odihna, cumparaturi sau excursie optionala la Sidari Sidari este cunoscuta drept una dintre cele mai frumoase statiuni turistice din Corfu, aflata la 36 km de orasul Corfu. Satul este inconjurat de un peisaj fermecator. In apropiere este Canalul Iubirii ,o zona idilica, cu formatiuni unice de roca in nuante diferite de galben,care formeaza o serie de golfuri si canale cu apa cristalina. Conform traditiei, cuplurile care inoata prin canalul ingust se vor casatori curand. Continuam excursia mergand de-a lungul coastei nordice a insulei spre Kassiopi.Satul Kassiopi se afla la 38 km nord de orasul Corfu, vizavi de coastele albaneze. Acest mic sat de pescari numara 1200 de locuitori si este dominat de o cetate romana, unde se crede ca a poposit imparatul Nero. Astazi, Kassiopi este un orasel cosmopolit cu mai multe taverne, cafenele, baruri si spatii de cazare. Exista numeroase golfuri in jurul satului Kassiopi. Venind dinspre vest, plajele din aceasta parte a satului sunt mici si foarte placute. Ne intoarcem la hotel. Cine doreste poate opta pentru cina.
ZIUA 5.Mic dejun. Timp liber pentru plimbare, odihna , cumparaturi sau excursie optionala la Manastirea Vlacherna.Situata pe Insula Pontikonissi ,Manastirea Vlacherna este una dintre emblemele Insulei Corfu.Manastirea Vlacherna este singura cladire de pe insula mica. Manastirea Vlacherna a functionat doar pana in anul 1980. Manastirea este inchinata Maicii Domnului si a fost zidita in secolul al XII-lea. Exteriorul sau alb, chiparosul ce se inalta falnic langa intrare si apa albastra a Marii Ionice creeaza o atmosfera deosebita. Acum, insula este folosita, in principal, pentru turism. In curte este, de asemenea, un stand cu suveniruri. Pe insulita sunt si doua superbe restaurante pe tarm. Continuam calatoria spre Palatul Achillion.Unul dintre cele mai frumoase repere din Corfu este Palatul Achillion. Dupa cum sugereaza si numele, palatul a fost construit pe tema lui Ahile, eroul antic,astfel incat in cadrul structurii se pune accentul pe frumusete si simetrie. Acest palat opulent a fost construit in 1890 de catre imparateasa Austriei ,Elisabeta (celebra Sisi). Dupa moartea fiului sau in 1889, ea s-a dedicat creatiei Palatului, care a servit drept palat de vara timp de decenii. Vizitarea palatului ne ofera sansa de a admira interioarele renovate dar si gradina cu sculpturi. Ne intoarcem la hotel. Cine doreste poate opta pentru cina.
ZIUA 6. Mic dejun. Timp liber pentru plimbare, odihna , cumparaturi sau excursie optionala la Paleokastritsa. Paleokastritsa este, probabil, cel mai renumitul sat al insulei Corfu, situat la 25 km nord-vest de orasul Corfu. Cuvantul Paleokastritsa inseamna „vechea cetate“, marturie a existentei unui astfel de castel pe pestera stancoasa, unde se afla acum Manastirea Fecioarei. Satul Paleokastritsa ofera o multime de taverne cu specific local ,cu vedere spre golful albastru si sase plaje cu nisip si pietris care sunt imprastiate in jurul zonei. Aceste plaje sunt inconjurate de paduri de maslini, creand un peisaj minunat.Aceasta statiune cosmopolita se intinde de-a lungul unui drum de coasta in jurul unor golfuri uimitoare si al unui port pitoresc in care barcile de agrement pleaca spre plajele din apropiere care sunt destul de izolate. Localitatea insasi isi pastreaza farmecul si caracterul traditional, in timp ce astazi este considerata una dintre principalele atractii turistice din Corfu. Ne intoarcem la hotel. Cine doreste poate opta pentru cina.
.
ZIUA 7. Mic dejun . Plecam spre continent. Tranzitam Epirul. Popas la Vergina , mic oras din Macedonia centrala devenit celebru pe plan internațional în 1977, când arheologul grec Manolis Andronikos a descoperit locul de înmormântare a regilor Macedoniei, inclusiv mormantul lui Filip al II-lea, tatal lui Alexandru cel Mare, inclus astazi in Patrimoniul UNESCO: Muzeul arheologic expune descoperiri din perioada macedoneana, cum ar fi racla aurie si coroana funerara a lui Filip al II-lea , precum si coroana de aur si urna lui Alexandru al IV-lea, fiul lui Alexandru cel Mare.Continuam calatoria spre Serres. Cazare in nordul Greciei.
ZIUA 8. Mic dejun . La ora 8.30 ,plecare spre Bucuresti(600 km). Sosire Bucuresti , in jurul orelor 21.
Data de plecare:17 mai 2025
PRET: calculat pentru un grup de 35 turisti
385 Euro + 880 lei adult loc in camera dubla
(pentru un grup de 30-34 turisti + 140 lei; pentru un grup 25-29 turisti +240 lei)
Servicii incluse:
• Transport autocar clasificat pentru calatorii externe
-transfer cu ferry-boatul din Grecia continentala pe Insula Corfu
• Cazare 7 nopti cu mic dejun, hotel 3 stele superior
- 2 nopti Serres
- 5 nopti Corfu
• Programul turistic mentionat ca fiind inclus in pret
• Ghid turistic atestat
Servicii neincluse:
• 5 cine in Insula Corfu
• Intrari la obiectivele turistice care solicita bilet de intrare; bilete vaporase; excursii optionale, taxe de statiune-daca este cazul-se achita la fata locului, partenerilor externi
- Bilet de tre (pat vagon) Timisoara (sau alta staie de pe traseu)-Bucuresti
DOCUMENTE DE CALATORIE
• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
• Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
• Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.
CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI
• Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie.
• Ghidul poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.