Cipru - 7 zile


Cu temperaturi placute pe tot parcursul anului, Insula Cipru este un mic colt de rai pierdut intre doua continente.Pitorescul inegalabil, parfumul mediteranean,caldura oamenilor, peisajele superbe, amprenta grceasca amestecata cu influenta orientala , sunt doar cateva dintre motivele pentru care insula trebuie explorata.

ZIUA 1. BUCURESTI – LARNACA Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul Henri Coanda pentru imbarcare pentru zborul cu diectia Larnaca.Sosire Larnaca. Transfer la hotel. Cazare hotel 4*. Cina+un pahar de vin.

ZIUA 2. LARNACA-LEFKARA Mic dejun. Excursie LARNACA-LEFKARA. Cazare hotel 4*. Cina+un pahar de vin.

ZIUA 3. NICOSIA-BELLAPAIS-KERYNIA Mic dejun. Timp liber pentru plaja, odihna, plimbare,cumparaturi.Optional, azi va invitam sa vizitati NICOSIA – KERYNIA (excursie de 8 ore) : Excursia ne va purta catre unica capitala divizata din lume. Pana la intrarea in oras vom vedea si cel mai mare steag din lume, asezat pe culmile muntiilor Pentadaktylos. Ne indreptam spre orasul vechi Nicosia care s-a dezvoltat in interiorul zidurilor Venetiene, fortificatii construite de venetieni pentru a se apara impotriva otomanilor. Aici vom vizita Catedrala Sf. Ioan, muzeul Bizantin si vom face fotografii in fata Palatului arhiepiscopal si a monumentului Libertatii, ridicat in cinstea eroilor care au luptat in razboiul de independenta. Excursia noastra continua cu partea de nord a Ciprului, zona ocupata de catre turci din 1974, in care vom intra prin punctul vamal Ayios Dhometios. Prima oprire va fi in satul Bellapais unde vom vizita manastirea . Aici vom admira panorama fantastica a orasului Kerynia si a muntilor Pentadaktylos.Urmatoarea oprire va fi in portul orasului Kerynia unde vom vizita Castelul Medieval, urmata de o plimbare relaxanta pe stradutele orasului. Timp liber pentru fotografii. Ne intoarcem la hotel 4*. Cina+un pahar de vin.

ZIUA 4. CURIUM -GEROSKIPOU-PAPHOS Mic dejun. Zi libera la dispozitie, sau optional, excursie de 8 ore. CURIUM - PAPHOS: In drumul nostru catre magnificul Paphos inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO,vom opri la situl arheologic Curium, unde vom vizita Casa lui Eustelios si Teatrul Greco- Roman, care dateaza din sec II d. Hr. Dupa aceasta vizita ne vom indrepta spre locul de nastere a Afroditei unde ne vom bucura de peisajul splendid si vom avea timp liber pentru fotografii. Inainte de a ajunge in Paphos vom poposi in satul Geroskipou unde vom vizita biserica Sfanta Paraskevi una din cele doua biserici cu cinci cupole din Cipru. Urmatoarea vizita va fi la Casa lui Dionysos care se afla in partea de jos a orasului Paphos, chiar in port, este inclusa in patrimoniul UNESCO si recunoscuta pentru mozaicurile sale. Timp liber alocat in portul Paphos. In timpul liber puteti vedea Stalpul lui Pavel unul dintre locurile pe care Papa Benedict al XVI-lea le-a vizitat in anul 2010 . Ne intoarcem la hotel 4 stele.Cina+ un pahar de vin.

ZIUA 5. LIMASSOL-ANGELOKTISI-OMODOS Mic dejun. Timp liber sau,optional, vom continua sa descoperim insula. Vizitam LIMASSOL- OMODOS(excursie 8 ore) : Plecam din Larnaca si ne indreptam spre biserica bizantina Angeloktisti care dateaza din secolul al 11 lea si a carei nume inseamna « construita de ingeri ». Biserica a fost ridicata pe ruinele unei basilici crestine timpurii in satul Kiti. Incarcati spiritual plecam spre unul din cele mai frumoase orase din Cipru, al doilea oras ca marime si cel mai mare port la Marea Mediterana. Traversam toata zona turistica si ajungem in orasul vechi Limassol unde vom patrunde in atmosfera medievala plimbandu-ne pe stradutele vechi si inguste. Limassol a fost construit intre doua orase stravechi Amathus si Kourion. Centrul istoric al orasului Limassol este localizat intre castelul Medieval si vechiul port unde vom poposi. Timp liber alocat. Castelul medieval Kolossi situat la 11 kilometri de Limassol a fost construit in sec 15 pe ruinele unei fortarete datand din sec 13. Castelul a apartinut Cavalerilor din Ordinul militar al Sf. Ioan de Ierusalim,insa pentru cativa ani in sec 14 a fost sub controlul Cavalerilor Templieri. Ne vom indrepta pasii spre Omodos, un sat tipic mediteranean, datand din secolul al 14-lea i.Hr unde vom vizita Biserica Sfintei Cruci unde se afla o bucata din franghia sfanta cu care a fost legat pe cruce Isus Hristos, de asemenea veti participa la o sesiune de degustat bauturi traditionale .Ne intoarcem la hotel. Cina+un pahar de vin.

ZIUA 6. KYKKOS MONASTERY –THRONI- KAKOPETRIA Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional, excursie de 1 zi (8 ore) in KYKKOS MONASTERY – KAKOPETRIA: Ne vom indrepta pasii spre Muntii Troodos si faimoasa Manastire Kykkos, care este un "trebuie" pentru orice turist in Cipru. Excursia ne va purta de-a lungul peisajelor pitoresti cu pini, traditionalele sate de munte ce reprezenta "inima verde" a Ciprului. Dupa aceasta spectaculoasa calatorie prin munti vom ajunge la minunata manastire Kykkos, a carei istorie dainuie de la inceputul secolul al 12-lea. Aici vom putea vedea fresce si mozaicuri impresionante, insa cel mai important exponat este icoana Fecioarei Maria, mare facatoare de minuni, care conform legendei a fost pictata de Evanghelistul Luca. Apoi, ne vom indrepta spre dealul Throni, locul unde este inmormantat arhiepiscopul si primul presedinte al Ciprului independent, Makarios III. Coboram pe soseaua montana si poposim in satul traditional, Kakopetria unde vom vizita una din cele 10 biserici bizantine incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO, biserica Sf. Nicolae tis Stegis sau al Acoperisurilor.Ne intoarcem la hotel.Cina+ un pahar de vin.

ZIUA 7. Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plaja, plimbare,odihna.Cina+un pahar de vin.Cine doreste,poate participa la o O SEARA TRADITIONALA CIPRIOTA: Veti petrece momente de neuitat intr-un cadru festiv cipriot. Veti servi un bogat MEZZE cipriot-aperitiv precum si bauturile locale. Muzica live si dansul folcloric cipriot va vor oferi ocazia sa dansati pe ritmuri cipriote.

ZIUA 8. CIPRU - BUCURESTI Mic dejun. Eliberarea camerelor si timp liber la dispozitie pentru ultimele cumparaturi si vizite individuale. Transfer la aeroportul din Larnaca pentru imbarcare pentru zborul cu destinatia Bucuresti. Aterizare Bucuresti.

Data plecarii: 30 septembrie 2020 / 12 aprilie 2021 / 28 septembrie 2021

PRET: calculate pentru un grup de 28 platitori
- 585 Euro adult loc in camera dubla
- 399 Euro copil 2-12 ani in camera cu 2 adulti
- 490 Euro adult a-3-a persoana in camera dubla cu pat suplimentar
- 699 Euro adult loc in camera single

Servicii incluse:
- Zboruri Bucuresti => Cipru => Bucuresti
- Cazare 6 nopti cu mic dejun si cina ,un pahar de vin la cina /pers, hotel 4 stele
- Transferuri aeroport – hotel – aeroport cu autocar local
- Tur de oras cu autocar si ghid local
- Insotitor de grup

Servicii neincluse:
- Taxele de aeroport: aprox. 185 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 7-9 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
- Excursiile optionale
- Bacsis pentru soferi si ghizi locali

Excursii optionale tarife valabile pentru minim 20 de participanti

Excursie de 1 zi(8 ore) NICOSIA-BELLAPAIS-KERYNIA Tarif: 60 Euro/adult si include: autocar/microbuz local, ghid local, insotitor de grup

Excursie de 1 zi(8 ore) CURIUM -GEROSKIPOU-PAPHOS Tarif: 45 Euro/adult si include: autocar / microbuz local, ghid local, insotitor de grup

Excursie de 1 zi (8 ore)LIMASSOL-ANGELOKTISI-OMODOS Tarif: 45 Euro/adult si include: autocar/microbuz local, degustare de vin, ghid local, insotitor de grup

Excursie de 1 zi (8 ore) KYKKOS MONASTERY – KAKOPETRIA Tarif: 40 Euro/adult si include: autocar/microbuz local, ghid local, insotitor de grup

DOCUMENTE DE CALATORIE
- Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
- Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
- In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
- Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
- Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI
- Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
- Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
- Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
- Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
- Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:
- Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
- Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
- Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.
NICOLEXIM TRAVEL, Bucuresti - ROMANIA, tel./ fax: 021 323.42.73, 021 321.23.91, nicoleximtravel@nicoleximtravel.ro
web-design: s-g