COASTA DE AZUR


Ziua 1.IASI-NICE Prezentare la Aeroportul Iasi la ora 7.00pentru imbarcare pentru zborul direct catre Nice, de la ora 9.55.Aterizare la ora 11.25. Transfer la hotel.

Ziua 2. NICE-CANNES -ST.TROPEZ-NICE (68 km ) Mic dejun. Excursie la Cannes . Odata, demult, un simplu sat pescaresc. Acum, o statiune de top situata langa Marea Mediterana, un oras fermecator cu stradute elegante, cafenele cochete, hoteluri de lux si yachturi albe aliniate in port.Vom admira Boulevard de la Crroisette,Palatul Festivalelor. Urmeaza o superba Croaziera la Saint Tropez. Pana la inceputul secolului 20 un mic sat pescaresc, mai usor de ajuns la el pe mare decat pe uscat, St-Tropez a devenit unul dintre punctele fierbinti pentru care este renumita Coasta de Azur.Guy de Maupassant s-a mutat aici pe la 1880, urmat curand de pictorul Paul Signac, a carui vila a devenit un paradis al artistilor. Un alt influx boem a urmat in anii '30, in frunte cu Jean Cocteau si Colette. Iar in anii '50 Brigitte Bardot a fost cea care a atras multimea catre St-Tropez. Acum, celebritatile acosteaza aici pe iahturile lor sau detin vile, atragand o multime de vizitatori. Boemii bogati inchiriaza case restaurate in satele de pe dealurile inconjuratoare si isi petrec timpul pe Plage de Pampelonne (de departe cea mai hippy) si alte plaje atragatoare. Cazare zona Nice hotel 3 stele.

Ziua 3. NICE GRASSE-SAINT PAUL DE VENCE-NICE (87 km ) Mic dejun. Timp liber pentru plimbari, plaja sau ecursie optionala de o zi la Grasse, orasul parfumurilor.Vizitam Orașul vechi Grasse cu casele sale colorate în portocaliu sau galben pentru a lumina străzile înguste care se deschid prin tuneluri arcuite către alte străzi .AdmiramPlace aux Aires,Place du Petit Puy în care se află catedrala Notre Dame du Puy datând din secolul al XI-lea. De aici, puteți avea o panoramă frumoasă asupra dealurilor și acoperișurilor din Grasse. Vizitam celebrul muzeu dar si fabrica de parfumuri Fragonard.Continuam calatoria spre St. Paul de Vence ,un sat bine pastrat, inconjurat de metereze datand din secolul al XVI-lea, cu acoperisuri de teracota, cu chiparosi si piscine albastre. Desi micut, el si-a castigat o reputatie internationala datorita ilustrei pleiade de artisti si scriitori care au trait si au creat aici. Astazi, galeriile si restaurantele sale atrag mii de turisti.Cazare zona Nice hotel 3 stele.

Ziua 4. NICE -EZE-NICE (50 km) Mic dejun.Excursie de 20 km la Eze.Satul Eze se află într-un cadru natural de poveste, fiind cocoțat pe un vârf stâncos destul de îngust, cu vedere la Marea Mediterană. Satul este încoronat cu ruinele unor clădiri vechi și de la înălțimea de aproximativ 430 de metri veți avea parte de o panoramă cel puțin uimitoare.Edificiile vechi și străduțele înguste sunt foarte bine restaurarate , totul fiind de un pitoresc absolut Ne intoarcem la Nice.Vizitam Vieux Nice-superba zona veche a Nicei. Cazare zona Nice hotel 3 stele.

Ziua 5. NICE- ANTIBES--SAINT JEAN CAP FERRAT-NICE ( 25 km ) Mic dejun.Timp liber pentru plaja si plimbare sau excursie optionala de o zi la Antibes care are 23 de kilometri de coastă cu vedere spre Marea Mediterană. Mai mult de o duzină de plaje publice se află pe Cap d'Antibes și în Juan-les-Pins.Atmosfera naturală frumoasă a pădurilor de pini și a priveliștilor la mare a inspirat pictorii impresioniști și încă atrage celebrități. Peninsula Cap d'Antibes este renumită pentru vilele sale exclusive. Antibes se mândrește cu un patrimoniu cultural interesant. Castelul medieval fortificat din orașul vechi a fost pentru mulți ani reședința de vacanță a familiei Grimaldi.Astazi adaposteste Muzeul Picasso, pe care il putem vizita. Ne intoarcem la Nice.Vizitam Vieux Nice-superba zona veche a Nicei. Urmeaza,excursiea la Saint Jean Cap Ferrat pentru a vizita Villa Ephrussi Rothschild -o clădire magnifică, înconjurată de grădini faimoase, cu vedere la Marea Mediterană si superb decorate cu un mobilier spectaculos si opera de arta.Baronesa de Rotschild nu a fost singura personalitate impresionata de Cap Ferrat. Aceasta superba localitate a atras ca un magnet multe alte celebritati. Richard Burton si Liz Taylor; Charlie Chaplin, Somerset Maugham,David Niven. Cazare zona Nice hotel 3 stele.

Ziua 6. NICE-VALENSOLE-campurile de lavanda-MOUSTIERS SAINT MARIE-LES GORGES DE VERDUN-NICE(440 km ) Mic dejun. Timp liber pentru plimbari, plaja sau ecursie optionala de o zi pentru a admira campurile de lavanda de la Valensole - un mic oraș în est de Manosque, între Parcul Regional Luberon și Verdon în Provence.Este un sat pitoresc, tradițional, cu casele sale tipic provensale, situat pe un deal, deasupra domeniilor sale nesfârșite plantate cu lavandă , migdale și măslini. Plimbare pe străzile vechi, înguste cu case medievale, terase umbrite și multe detalii arhitecturale tipice regiunii Provence. Ele dau întregului ansamblu arhitectural un farmec deosebit Nu departe de Valensole este orașul Moustiers. listat printre "cele mai frumoase sate din Franța" și una dintre cele mai importante atracții din Provence si impresionantele Gorges(Chei) du Verdon), situate la aproximativ 30 km de satul Valensole.Seara ne intoarcem la Nice.Seara,transfer la aeroport pentru imbarcare cursa Nice 21.45 Bucuresti 1.10

Pret :635 eur+ 1270 lei –grup avion minim 20 pers

Supliment 45 eur/pers pt grup 15 -19 pers

Supliment 90 eur /pers grup 10-14 pers

Servicii incluse-
- bilet de avion Bucuresti-Nice-Bucuresti
- taxa de bagaj de cala suplimentara, peste limita admisa gratuity de compania aeriana
- transfer aeroport hotel si hotel aeroport
- 5 nopti cazare cu mic dejun bufet inclus ,zona Nice-hotel 3 stele
- autocar pe parcursul vizitelor incluse in pret
- programul turistic mentionat ca fiind inclus in pret

Nu sunt incluse in pret:
- intrarile la obiectivele turistice,excursiile optionale,croaziere,taxa de statiune-DACA ESTE CAZUL-se achita la fata locului, partenerilor externi
- taxa de aeroport 145 euro

DATA DE PLECARE:29 iunie 2024


Nicola Clasic Tur, Bucuresti - ROMANIA, tel./ fax: 021 323.42.73, 0040744349413, nicoleximtravel@nicoleximtravel.ro
web-design: s-g