COASTA DE AZUR


Ziua 1. BUCURESTI – BUDAPESTA ( 790 km ) Ora 7:00 plecare din Bucuresti spre Budapestape traseul Pitesti, Rm.Vilcea,Sibiu,Deva,Lugoj,Timisoara. Cazare zona Budapesta.

Ziua 2. BUDAPESTA – zona VENETIA(760 km ) Mic dejun. Plecare din Budapesta spre Italia, pe ruta Slovenia. Pe traseu admiram Lacul Balaton. Dalmatia. Cazare in zona venetiana.

Ziua 3. VENETIA-PAVIA-CERTOSA DI PAVIA-NICE (650km ) Mic dejun. Plecam spre Coasta de Azur. Strabatem nordul Italiei. Optional,ne oprim laPavia, cunoscută încă de pe vremea romanilor, când se numea Ticinum, oraș universitar plin de monumente, clădiri istorice și vestigii ale civilizațiilor romane, longobarde, medievale și renascentiste. AdmiramPodul Acoperit,Piazza Vittoria, Domul,Turnurile medievale.Strabatem inca cativa kilometri si vizitam impresionanta Manastire din Pavia. Continuam calatoria spre Coasta de Azur.Cazare zona Nice hotel 3 stele.

Ziua 4. NICE-CANNES -ST.TROPEZ-NICE (68 km ) Mic dejun. Excursie la Cannes . Odata, demult, un simplu sat pescaresc. Acum, o statiune de top situata langa Marea Mediterana, un oras fermecator cu stradute elegante, cafenele cochete, hoteluri de lux si yachturi albe aliniate in port.Vom admira Boulevard de la Crroisette,Palatul Festivalelor. Urmeaza o superba Croaziera la Saint Tropez. Pana la inceputul secolului 20 un mic sat pescaresc, mai usor de ajuns la el pe mare decat pe uscat, St-Tropez a devenit unul dintre punctele fierbinti pentru care este renumita Coasta de Azur.Guy de Maupassant s-a mutat aici pe la 1880, urmat curand de pictorul Paul Signac, a carui vila a devenit un paradis al artistilor. Un alt influx boem a urmat in anii '30, in frunte cu Jean Cocteau si Colette. Iar in anii '50 Brigitte Bardot a fost cea care a atras multimea catre St-Tropez. Acum, celebritatile acosteaza aici pe iahturile lor sau detin vile, atragand o multime de vizitatori. Boemii bogati inchiriaza case restaurate in satele de pe dealurile inconjuratoare si isi petrec timpul pe Plage de Pampelonne (de departe cea mai hippy) si alte plaje atragatoare. Cazare zona Nice hotel 3 stele.

Ziua 5. NICE GRASSE-SAINT PAUL DE VENCE-NICE (87 km ) Mic dejun. Timp liber pentru plimbari, plaja sau ecursie optionala de o zi la Grasse, orasul parfumurilor.Vizitam Orașul vechi Grasse cu casele sale colorate în portocaliu sau galben pentru a lumina străzile înguste care se deschid prin tuneluri arcuite către alte străzi .AdmiramPlace aux Aires,Place du Petit Puy în care se află catedrala Notre Dame du Puy datând din secolul al XI-lea. De aici, puteți avea o panoramă frumoasă asupra dealurilor și acoperișurilor din Grasse. Vizitam celebrul muzeu dar si fabrica de parfumuri Fragonard.Continuam calatoria spre St. Paul de Vence ,un sat bine pastrat, inconjurat de metereze datand din secolul al XVI-lea, cu acoperisuri de teracota, cu chiparosi si piscine albastre. Desi micut, el si-a castigat o reputatie internationala datorita ilustrei pleiade de artisti si scriitori care au trait si au creat aici. Astazi, galeriile si restaurantele sale atrag mii de turisti.Cazare zona Nice hotel 3 stele.

Ziua 6. NICE -EZE-NICE (50 km) Mic dejun.Excursie de 20 km la Eze.Satul Eze se află într-un cadru natural de poveste, fiind cocoțat pe un vârf stâncos destul de îngust, cu vedere la Marea Mediterană. Satul este încoronat cu ruinele unor clădiri vechi și de la înălțimea de aproximativ 430 de metri veți avea parte de o panoramă cel puțin uimitoare.Edificiile vechi și străduțele înguste sunt foarte bine restaurarate , totul fiind de un pitoresc absolut Ne intoarcem la Nice.Vizitam Vieux Nice-superba zona veche a Nicei. Cazare zona Nice hotel 3 stele.

Ziua 7. NICE- ANTIBES--SAINT JEAN CAP FERRAT-NICE ( 25 km ) Mic dejun.Timp liber pentru plaja si plimbare sau excursie optionala de o zi la Antibes care are 23 de kilometri de coastă cu vedere spre Marea Mediterană. Mai mult de o duzină de plaje publice se află pe Cap d'Antibes și în Juan-les-Pins.Atmosfera naturală frumoasă a pădurilor de pini și a priveliștilor la mare a inspirat pictorii impresioniști și încă atrage celebrități. Peninsula Cap d'Antibes este renumită pentru vilele sale exclusive. Antibes se mândrește cu un patrimoniu cultural interesant. Castelul medieval fortificat din orașul vechi a fost pentru mulți ani reședința de vacanță a familiei Grimaldi.Astazi adaposteste Muzeul Picasso, pe care il putem vizita. Ne intoarcem la Nice.Vizitam Vieux Nice-superba zona veche a Nicei. Urmeaza,excursiea la Saint Jean Cap Ferrat pentru a vizita Villa Ephrussi Rothschild -o clădire magnifică, înconjurată de grădini faimoase, cu vedere la Marea Mediterană si superb decorate cu un mobilier spectaculos si opera de arta.Baronesa de Rotschild nu a fost singura personalitate impresionata de Cap Ferrat. Aceasta superba localitate a atras ca un magnet multe alte celebritati. Richard Burton si Liz Taylor; Charlie Chaplin, Somerset Maugham,David Niven. Cazare zona Nice hotel 3 stele.

Ziua 8. NICE-VALENSOLE-campurile de lavanda-MOUSTIERS SAINT MARIE-LES GORGES DE VERDUN-NICE(440 km ) Mic dejun. Timp liber pentru plimbari, plaja sau ecursie optionala de o zi pentru a admira campurile de lavanda de la Valensole - un mic oraș în est de Manosque, între Parcul Regional Luberon și Verdon în Provence.Este un sat pitoresc, tradițional, cu casele sale tipic provensale, situat pe un deal, deasupra domeniilor sale nesfârșite plantate cu lavandă , migdale și măslini. Plimbare pe străzile vechi, înguste cu case medievale, terase umbrite și multe detalii arhitecturale tipice regiunii Provence. Ele dau întregului ansamblu arhitectural un farmec deosebit Nu departe de Valensole este orașul Moustiers. listat printre "cele mai frumoase sate din Franța" și una dintre cele mai importante atracții din Provence si impresionantele Gorges(Chei) du Verdon), situate la aproximativ 30 km de satul Valensole.Seara ne intoarcem la Nice.Cazare zona Nice hotel 3 stele.

Ziua 9. NICE-MONACO-MONTE CARLO-zona VENETIA( 600km ) Mic dejun.Plecare spre Italia. Pe traseu ,vizitarea Principatului Monaco: Monte Carlo-Cazinoul, cu decorul său luxuriant, Catedrala, Palatul Regal, de unde se poate admira unul din cele mai luxoase porturi din lume. . Cazare zona venetiana,hotel 3 stele.

Ziua 10. Zona Venetia-TIMISOARA Mic dejun.Plecare spre Romania. Pe traseu , daca grupul doreste , popas in Puszta maghiara pentru un pranz si spectacol de echitatie.Cazare optionala Timisoara hotel 3 stele.

Ziua 11. TIMISOARA-SIBIU-BUCURESTI(600 km ) Mic dejun Plecare spre Sibiu.Vizitam centrul istoric al Sibiului.Oraș medieval cu o istorie veche de 900 de ani, Sibiul este unul dintre cele mai vizitate orașe din țara noastră, ce atrage anual mii de turiști străini, în special după ce orașul a primit titlul de „Capitală Europeană Culturala“ in anul 2007. Vom admira Cetatea medievală și zidurile sale de apărare, cu turnurile denumite după breslele Sibiului, Turnul Sfatului, Piața Mică, Piața Mare, Podul Mincinoșilor, Biserica Evanghelică. Continuam calatoria spre Bucuresti. Sosim in jurul orei 21.00

DATA DE PLECARE:27 iunie 2024

Pret :755 eur+ 1470 lei –grup minim 35 pers

Supliment 45 eur/pers pt grup 30 -34 pers

Supliment 90 eur /pers grup 25-29 pers

Servicii incluse- transport autocar licentiat curse externe
- 9 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3stele:
- 1 noapte Budapesta,
- 2 noapti zona Venetia,
- 6 nopti zona Nice
- programul turistic mentionat ca fiind inclus in pret
- ghid autorizat

Nu sunt incluse in pret:
- intrarile la obiectivele turistice,croaziere,excursiile optionale,taxa de statiunr-DACA ESTE CAZUL-se achita la fata locului,partenerilor externi . cazare optionala hotel 4 stele Timisoara, cu mic dejun inclus. -145 lei/pers Agentia nu poate fi facutaraspunzatoarepentrumodificarile de program datoratesituatiilor de fortamajora (greve, conditiimeteonefavorabile,razboi,pandemii etc). Informatiile de maisusconstituieanexa la Contractul de PrestariServiciiTuristice.


Nicola Clasic Tur, Bucuresti - ROMANIA, tel./ fax: 021 323.42.73, 0040744349413, nicoleximtravel@nicoleximtravel.ro
web-design: s-g