ANGLIA - SCOTIA 2019 - avion - plecare din Timisoara
11 zile dedicate vizitarii uneia dintre cele mai impresionante regiuni din Marea Britanie:4 nopti cazare Edinburgh+3 nopti cazare Londra+1 noapte cazare Bristol+1 noapte cazare Chester+1 noapte cazare YorkZIUA 1.Prezentare la aeroportulTimisoara ,ora18.00. ImbarcarepentruzborulTimisoara-Londra20.30-21.25(programul de zbor se poatemodifica, in functie de companiaaeriana).SosireLondraTransfer la hotel..Cazare hotel ***Londra.

ZIUA 2- Mic dejun.Tur panoramic al orasuluiLondra : Parlamentul, Big Ben, London Eye, Catedrala Westminster Abbey, Tower Bridge, Tower of London, Piccadilly Circus, Catedrala St. Paul, Palatul Buckingham, Trafalgar Square, Hyde Park, St. James Park, Coven Garden, British Museum, National Gallery. Cazare hotel *** Londra.

ZIUA 3.Micdejun. Plecarespre Stonehenge, celmai important sit preistoric al MariiBritanii, pentruvizitareamonumentalului complex megalitic. Traseul continua spre Bath, ceamaivestitastatiunebalneara din Marea Britanie, vecheasezareromana, o bijuteriearhitecturaladesavarsita,foarte bine conservata. Tur de oras cu vizitarea Bailor Romane. Plecarespre Bristol pentru un scurt tur panoramic al orasului, vechi port la Atlantic.(222 km).Cazare hotel *** in zona Bristol.

ZIUA 4. Mic dejun. PlecareapoispreStradford-upon-Avon, orasel cu case din lemn,carereusestesapastrezeincaatmosfera din vremealui Shakespeare (vizitareaCaseiMemoriale). Traseul continua spre Chester cu oprire la Castelul Warwick, unuldintrecelemaifrumoasecastelmedievaele din Anglia. Vizitareaorasului Chester, celmaifascinantoras in stil Tudor (cu siruriduble de magazine sitrotuareacoperite) cu un caracterarhitecturalinedit. Sosiresicazare hotel *** in zona Chester(340 km)

ZIUA 5. Mic dejun. Deplasarespre Edinburgh (490km). Urmeaza un scurtpopas in Liverpool pentru un tur panoramic: Catedrala, vechiledocuri, Muzeul Beatles, impozantacladire de 90 metri Royal Liver vechiulsediu al CompanieiIndiilor, etc. Uneleparti din oras, inclusivvechilecheiuri, au fost integrate de UNESCO pe Lista Patrimoniului Universal, iar in 2008 orasul Liverpool a fostdeclarat "CapitalaEuropeana a Culturii". Ne continuamcalatoriaspreGlasgow.Vizitamcelmai popular orasscotian : Glasgow -parteamedievala, cu UniversitateasiCatedralasa din sec. al XII -lea dinorasulvechi (singuracatedralamedievalascotiana care a scapat de distrugere in timpulluiHenric VIII) sicentrulnou: George Square, Royal Exchange. Cazare zona Edinburgh,hotel ***.

ZIUA 6.Mic Dejun. Zi dedicatacapitaleiScotiei: Edinburgh, una dintrecelemaifrumoasaasezari din lume. Dimineata se face un tur pietonal. Se viziteazaparteaveche a orasului, cu CastelulsiPalatul (care adapostestebijuteriilecoroaneiscotienedarsi "Piatra Destinului"- Stone of Destiny) in care erauincoronatiregiiscotienisiparteanoua a orasului- New Town, situate la nord de Princess Street care este un exemplu de planificareurbana din sec. al XVIII-lea, in contrast cu aerul medieval al orasuluivechi. Calton Hill (la est de New Town) este o excrescentavulcanicaceofera o privelistesuperbaaorasului. In varfuldealului se afla Observatorul- cu un dom in stilgrecesc, Monumentul national, o copieneterminata a Parthenonului din Atena, Monumentul Nelson siMonumentul Burns. Optional vizitareauneidistilerii de whisky, bauturanationala a scotienilorCazare zona Edinburgh hotel***.

ZIUA 7. Mic dejun. Excursieoptionala de o zisprelacul Loch Ness in cautarealegendaruluimonstrudenumit in zilelenoastre "Nessie". Traseulincepe in nordulextrem, zona ceamaifascinanta a Scotiei, renumitaprinpeisaje montane salbatice, locuri marine sicastelemedievale. Traseulzilei de astazi ne indreapta pe la poalelemuntilor Nevis, unde se aflacelmaiinaltvarf din Marea Britanie: Ben Navis, ajungand la Loch Ness unde se vorvizitaruineleCasteluluiUrquhard. Sosire in Inverness, capitalatraditionala a scotienilormunteni (orasulpersonajuluishakespearian Macbeth). Intoarcerea se va face prin Stirling, orasconsideratcapitala de drept a Scotiei cu al saucastel care pare a fi crescut din stanca de 77 m. Cazare zona Edinburgh hotel ***.

ZIUA 8-Mic dejun. Explorarea in continuareaorasului. Se poate face o plimbare pe Princess Street- inimaorasuluisi una dintrecelemai agitate strazi din Europa sau se poatevizitaParlamentul (azisediuljudecatoriei); Biserica High Kirk of St. Giles (cu turnul in forma de coroana) cu superbaCapela Thistle; PalatulHolyroodhouse, resedintaoficiala a Majestatii Sale reginaatuncicand se afla in Scotia- Tot aici se afla "Arthur's Seat" (in traducereTronullui Arthur) sub forma uneistanciaflate in spatelepalatului regal Holyroodhouse (stanca pe care a existat o fortareatapictatainca din sec. al V-lea, stanca pe care se aflacastelul Edinburgh). Cazare zona Edinburgh hotel ***.

ZIUA 9.Mic dejun. Plecare din Edinburgh spreYork(340 km.Optional – un popas in satul Roslin pentruvizitareaCapelei Rosslyn. In interiorulCapeleidescoperimextraordinaresculpturi in piatra "o fascinantabiblie in piatra". In ultima vreme a devenitfoartecunoscutagratiecartiilui Dan Brown, Codullui Da Vinci, care dezvoltaideeasicredintapotrivitcareiaaici s-araflaSfantulGraal.Continuam cu o vizita la Durhan, oraseluniversitar care isipastreaza un aerscolasticaproape medieval. Mareatacatedrala in stilromaniceste una dintrecelemaifrumoase din Europa, iarCapelacelorNouaAltareestelocul de odihna al Sf. Cuthbert "FoculNordului". O data ajunsi in York, un oras cu ziduriromane, strazimedievale, cu un pitoresc turn normand, se viziteazacladireaimpozanta a Catedralei York Minster, ceamai mare din tara, un amestec de stilclasic, normand, saxon. Posibilitate de vizitare a CentruluiJorvik Viking, undevizitatoriicoboaraintr-un beci sub un noucentrucomercialsimerg cu transportoareelectriceprintr-un "tunel al timpului", ajungandintr-un sat viking din secolul al X-lea avandtoateimaginile, sunetelesi... mirosurilecorespunzatoare. Cazare zona York hotel ***.

ZIUA 10- Dupamiculdejun se pleacaspre Oxford pentruvizitareaceluimaivechicentruuniversitar din Anglia. Ziua continua cu vizitareaPalatului Blenheim, ceamai mare casa privatabritanica, casa familiei Churchill. Cazarea se face in Londra, hotel*** (340 km)

ZIUA11. Mic dejun.Timp liber.Eliberareacamerelor la ora 11.00.Timp liber. Transfer la aeroportpentruimbarcarezborLondra-Timisoara 21.55-02.35. (programul de zborpoatemodifica,infunctie decompaniaaeriana)

PRET: 879 eur + 390 lei- grup avion min 20 pers

pentru un grupavionmai mic de 20persoane, pretul se recalculeaza

Serviciiincluse : - bilet de avionTimisoara- Londrasiretur - transport autocar omologat curse externe in Anglia si Scotia - -cazarea+ mic dejun10 nopti in hoteluri *** - ghidatestat pe parcursultraseului extern (cu excepriazilelor 1 si 11)

Nu sunt incluse in pret : - preturile de intrare la obiectiveleturisticepropusesprevizitare,excursiioptionale,taxestatiune(dacaestecazul) - taxeaeroport( aprox 120 eur) - taxepentrubagajulsuplimentar,pestelimitaadmisagratuit de companiaaeriana - transfer aeroport –hotel –aeroport ~30 GBP/pers/sens

Actenecesare: pasaportsau CI

DATA DE PLECARE:4 iulie 2019

BONUS: Compania aeriana transport gratuit numai un bagaj usor de mana. In compensatie, agentia de turism organizatoare ofera turistilor transportul gratuit al bagajelor dus-intors (indiferent marime si greutate), cu autocarul ; turistul va gasi bagajele la Londra , respectiv la Timisoara Agentia nu esteresponsabilapentrumodificareaorarelormijloacelor de transport international/intern .Agentia nu poate fi facutaraspunzatoarepentrumodificarile de program datoratesituatiilor de forta majora (greve, conditiimeteonefavorabileetc). Informatiile de mai sus constituieanexa la Contractul de PrestariServiciiTuristice.
Nicola Clasic Tur, Bucuresti - ROMANIA, tel./ fax: 021 323.42.73, 0040744349413, nicoleximtravel@nicoleximtravel.ro
web-design: s-g