ANGLIA - SCOTIA - avion - plecare din Bucuresti
11 zile dedicate vizitarii uneia dintre cele mai impresionante regiuni din Marea Britanie:4 nopti cazare Edinburgh+3 nopti cazare Londra+1 noapte cazare Bristol+1 noapte cazare Chester+1 noapte cazare York

ZIUA 1.Prezentare la aeroportul Henri Coanda Bucuresti ,ora 6.00. Imbarcare pentru zborul Bucuresti Londra 9.00-14.15(programul de zbor se poate modifica, in functie de compania aeriana).Sosire Londra .Cazare hotel ***Londra.

ZIUA 2- Mic dejun.Tur panoramic al orasului Londra : Parlamentul, Big Ben, London Eye, Catedrala Westminster Abbey, Tower Bridge, Tower of London, Piccadilly Circus, Catedrala St. Paul, Palatul Buckingham, Trafalgar Square, Hyde Park, St. James Park, Coven Garden, British Museum, National Gallery. Cazare hotel *** Londra.

ZIUA 3.Mic dejun. Plecare spre Stonehenge, cel mai important sit preistoric al Marii Britanii, pentru vizitarea monumentalului complex megalitic. Traseul continua spre Bath, cea mai vestita statiune balneara din Marea Britanie, veche asezare romana, o bijuterie arhitecturala desavarsita,foarte bine conservata. Tur de oras cu vizitarea Bailor Romane. Plecare spre Bristol pentru un scurt tur panoramic al orasului, vechi port la Atlantic.(222 km).Cazare hotel *** in zona Bristol.

ZIUA 4. Mic dejun. Plecare apoi spre Stradford-upon-Avon, orasel cu case din lemn,care reuseste sa pastreze inca atmosfera din vremea lui Shakespeare (vizitarea Casei Memoriale). Traseul continua spre Chester cu oprire la Castelul Warwick, unul dintre cele mai frumoase castel medievaele din Anglia. Vizitarea orasului Chester, cel mai fascinant oras in stil Tudor (cu siruri duble de magazine si trotuare acoperite) cu un caracter arhitectural inedit. Sosire si cazare hotel *** in zona Chester(340 km)

ZIUA 5. Mic dejun. Deplasare spre Edinburgh (490km). Urmeaza un scurt popas in Liverpool pentru un tur panoramic: Catedrala, vechile docuri, Muzeul Beatles, impozanta cladire de 90 metri Royal Liver vechiul sediu al Companiei Indiilor, etc. Unele parti din oras, inclusiv vechile cheiuri, au fost integrate de UNESCO pe Lista Patrimoniului Universal, iar in 2008 orasul Liverpool a fost declarat "Capitala Europeana a Culturii". Ne continuam calatoria spre Glasgow.Vizitam cel mai popular oras scotian : Glasgow -partea medievala, cu Universitatea si Catedrala sa din sec. al XII -lea din orasul vechi (singura catedrala medievala scotiana care a scapat de distrugere in timpul lui Henric VIII) si centrul nou: George Square, Royal Exchange. Cazare zona Edinburgh,hotel ***.

ZIUA 6.Mic Dejun. Zi dedicata capitalei Scotiei: Edinburgh, una dintre cele mai frumoasa asezari din lume. Dimineata se face un tur pietonal. Se viziteaza partea veche a orasului, cu Castelul si Palatul (care adaposteste bijuteriile coroanei scotiene dar si "Piatra Destinului"- Stone of Destiny) in care erau incoronati regii scotieni si partea noua a orasului- New Town, situate la nord de Princess Street care este un exemplu de planificare urbana din sec. al XVIII-lea, in contrast cu aerul medieval al orasului vechi. Calton Hill (la est de New Town) este o excrescenta vulcanica ce ofera o priveliste superba a orasului. In varful dealului se afla Observatorul- cu un dom in stil grecesc, Monumentul national, o copie neterminata a Parthenonului din Atena, Monumentul Nelson si Monumentul Burns. Optional vizitarea unei distilerii de whisky, bautura nationala a scotienilor Cazare zona Edinburgh hotel***.

ZIUA 7. Mic dejun. Excursie optionala de o zi spre lacul Loch Ness in cautarea legendarului monstru denumit in zilele noastre "Nessie". Traseul incepe in nordul extrem, zona cea mai fascinanta a Scotiei, renumita prin peisaje montane salbatice, locuri marine si castele medievale. Traseul zilei de astazi ne indreapta pe la poalele muntilor Nevis, unde se afla cel mai inalt varf din Marea Britanie: Ben Navis, ajungand la Loch Ness unde se vor vizita ruinele Castelului Urquhard. Sosire in Inverness, capitala traditionala a scotienilor munteni (orasul personajului shakespearian Macbeth). Intoarcerea se va face prin Stirling, oras considerat capitala de drept a Scotiei cu al sau castel care pare a fi crescut din stanca de 77 m. Cazare zona Edinburgh hotel ***.

ZIUA 8-Mic dejun. Explorarea in continuare a orasului. Se poate face o plimbare pe Princess Street- inima orasului si una dintre cele mai agitate strazi din Europa sau se poate vizitaParlamentul (azi sediul judecatoriei); Biserica High Kirk of St. Giles (cu turnul in forma de coroana) cu superba Capela Thistle; Palatul Holyroodhouse, resedinta oficiala a Majestatii Sale regina atunci cand se afla in Scotia- Tot aici se afla "Arthur's Seat" (in traducere Tronul lui Arthur) sub forma unei stanci aflate in spatele palatului regal Holyroodhouse (stanca pe care a existat o fortareata pictata inca din sec. al V-lea, stanca pe care se afla castelul Edinburgh). Cazare zona Edinburgh hotel ***.

ZIUA 9.Mic dejun. Plecare din Edinburgh spre York(340 km.Optional – un popas in satul Roslin pentru vizitarea Capelei Rosslyn. In interiorul Capelei descoperim extraordinare sculpturi in piatra "o fascinanta biblie in piatra". In ultima vreme a devenit foarte cunoscuta gratie cartii lui Dan Brown, Codul lui Da Vinci, care dezvolta ideea si credinta potrivit careia aici s-ar afla Sfantul Graal.Continuam cu o vizita la Durhan, orasel universitar care isi pastreaza un aer scolastic aproape medieval. Mareata catedrala in stil romanic este una dintre cele mai frumoase din Europa, iar Capela celor Noua Altare este locul de odihna al Sf. Cuthbert "Focul Nordului". O data ajunsi in York, un oras cu ziduri romane, strazi medievale, cu un pitoresc turn normand, se viziteaza cladirea impozanta a Catedralei York Minster, cea mai mare din tara, un amestec de stil clasic, normand, saxon. Posibilitate de vizitare a Centrului Jorvik Viking, unde vizitatorii coboara intr-un beci sub un nou centru comercial si merg cu transportoare electrice printr-un "tunel al timpului", ajungand intr-un sat viking din secolul al X-lea avand toate imaginile, sunetele si... mirosurile corespunzatoare. Cazare zona York hotel ***.

ZIUA 10- Dupa micul dejun se pleaca spre Oxford pentru vizitarea celui mai vechi centru universitar din Anglia.

ZIUA continua cu vizitarea Palatului Blenheim, cea mai mare casa privata britanica, casa familiei Churchill. (340 km) Cazarea se face in Londra, hotel***

ZIUA11. Mic dejun.Predarea camerelor. Transfer la aeroport pentru imbarcare zbor Londra Bucuresti 13.40-18.55. (programul de zbor poate modifica,in functie decompania aeriana)

PRET: 999 eur + 490 lei- grup avion min 15-19 pers
- pentru un grup avion 20-24 pers pretul se reduce cu 40 euro Total 959 euro+490 lei
- pentru un grup avion 25-29 pers pretul se reduce cu 100 euroTotal 899 euro+ 490 lei
- pentru un grup avion de peste 30 pers pretul se reduce cu 130 euroTotal 869 euro+490 lei

Servicii incluse :
- bilet de avion Bucuresti- Londra si retur
- transport autocar omologat curse externe in Anglia si Scotia pe tot parcursul programului turistic mentionat
- -cazarea+ mic dejun 10 nopti in hoteluri ***
- ghid atestat pe parcursul traseului extern (cu excepria zilelor 1 si 11)

Nu sunt incluse in pret :
- preturile de intrare la obiectivele turistice propuse spre vizitare,excursii optionale,taxe statiune(daca este cazul)-se vor achita la fata locului, partenerilor externi
- taxe aeroport ( aprox 120 eur)
- taxe pentru bagajul suplimentar,peste limita admisa gratuit de compania aeriana
- transfer aeroport –hotel –aeroport ~30 GBP/pers/sens

Acte necesare: pasaport sau CI

DATA DE PLECARE:3 iulie2021

BONUS: Compania aeriana transport gratuit numai un bagaj usor de mana. In compensatie, agentia de turism organizatoare ofera turistilor transportul gratuit al bagajelor dus-intors (indiferent marime si greutate), cu autocarul ; turistul va gasi bagajele la Londra , respectiv la Bucuresti

Agentia nu este responsabila pentru modificarea orarelor mijloacelor de transport international/intern . Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru modificarile de program datorate situatiilor de forta majora (greve, conditii meteo nefavorabile etc). Informatiile de mai sus constituie anexa la Contractul de Prestari Servicii Turistice.
Nicola Clasic Tur, Bucuresti - ROMANIA, tel./ fax: 021 323.42.73, 0040744349413, nicoleximtravel@nicoleximtravel.ro
web-design: s-g