Weekend LA ISTANBUL


ZIUA 1. Plecare din Timisoara ora 6.00 .Tranzitarea Bulgariei .Se parcurg 1050 km.Popas la Edirne (anticul Adrianopol). Se viziteaza Moscheea Selimiye,impresionant monument architectonic care face parte din patrimonial UNESCO. Considerata a fi capodopera lui Mimar Sinan, Moscheea Selimiye este în acleasi timp una dintre realizarile edificative ale arhitecturii islamice. Mihrabul este vizibil din orice colt al moscheei, iar cupola este cea mare mare cupola a unei moschei din întreaga Turcie.Cazare Istanbul hotel ***centru(in jurul orelor 21)

ZIUA 2.Mic dejun . Tur orasului Istanbul ––Moscheea Albastra sau Moscheea Imperiala a sultanului Ahmed este cea mai mare moschee din Istanbul si moscheea nationala a Turciei, fiind unul dintre simbolurile acestei tari. Urmeaza vizitarea Palatului Topkapi, fosta resedinta a sultanilor otomani timp de aproximativ de 400 de ani . Este o atractie turistica majora, fiind cel mai vizitat muzeu din tara. În anul 1985 a intrat în Patrimoniul mondial UNESCO. Continuam cu superba Biserica Cisterna supranumita “Palatul Scufundat” si cu Biserica Sfanta Sofia-fosta catedrala a Patriarhiei de Constantinopol, . Seara timp liber plimbare , eventual cumparaturi.Cazare Istanbul hotel ***central.

ZIUA 3.Mic dejun .Croaziera in stramtoarea Bosfor . Un al doilea tur de oras– Palatul Dolmambahce, cea mai mare si mai luxoasa resedinta din Turcia: 15.000 de metri patra si constructii, 285 de camere. În palat se întâlneste opulenta orientala a celor sase sultani care l-au locuit (ultimii conducatori ai Imperiului Otoman) cu rafinamentul occidental. Dupaamiaza o petrecem in Marele Bazar ,o lume separata in interiorul orasului Istanbul. In acest spatiu care atrage turisti din toata lumea si sute de mii de vizitatori pe zi, nu descoperiti doar o istorie glorioasa dar si comercianti de antichitati, bijutieri, tabacari, vanzatori de covoare.

ZIUA 4. Mic dejun Se pleaca spre Timisoara( 1050 km ) .Sosire in Timisoara,in jurul orelor 23.00, in functie de formalitatile vamale

PRET:147 euro + 390 lei grup 25-29 pers

REDUCERI !!!!!!
127 eur +390 lei eur grup 30-34 pers
100 eur + 390 lei grup peste 35 pers

Acte necesare: pasaport valabil minim 6 luni

Servicii incluse :
- 3 nopti BB – Istanbul - Hotel **** ultracentral
- ghid roman pe tot parcursul excursiei
- transport cu autocar omologat pentru curse externe
- programul turistic

Nu sunt incluse in pret :
- intrarile la muzee , taxa de statiune-daca este cazul-se achita la fata locului, partenerilor externi
- croaziera in stramtoarea Bosfor

Data de plecare : 06.05.2021
Nicola Clasic Tur, Bucuresti - ROMANIA, tel./ fax: 021 323.42.73, 0040744349413, nicoleximtravel@nicoleximtravel.ro
web-design: s-g