Ziua 1. București – Brașov – Lacul Roșu
Plecare cu autocarul din București către Lacul Roșu. Tur pietonal al orasului Brașov.Este un tur al oraşului vechi, în interiorul cetăţii Braşovului, în care veți vedea zidurile de apărare, porţile oraşului, turnurile şi bastioanele cetatii. . Vom trece pe Strada Sforii, cea mai îngustă stradă din România şi vom vizita Biserica Neagră, una dintre constructiile gotice representative din sud-estul Europei, cu cea mai mare orgă, cel mai mare clopot (6 t) şi cea mai mare colecţie de covoare orientale din România. La final vă veţi plimba prin Piaţa Sfatului – km 0 al oraşului – şi Strada Republicii, o strada pietonală cu clădiri medievale şi cu magazine de suveniruri. Seara, cazare hotel*** în zona Lacul Roșu.
Ziua 2. Lacul Roșu – Cheile Bicazului – Mănăstirea Neamț - Mănăstirea Voroneț - Manastirea Humorului
Mic dejun. Admiram Lacul Rosu , un lac de baraj natural, situat la poalele Muntilor Hasmasu Mare. cel mai mare lac natural montan din Romania numele provenind de la Paraul Rosu, care traverseaza straturi de culoare rosie, cu oxizi si hidroxizi din fier. Ceea ce e de fapt interesant la acest lac nu e modul sau de formare, nici culoarea sa, ci aspectul sau de-a dreptul spectaculos. Deoarece aici se afla acum aproape 200 de ani o padure, lacul oglindeste azi o padure scufundata. Pornim spre Cheile Bicazului, cel mai cunoscut si cel mai atragator defileu al Carpatilor Orientali, care strabate dinspre sud-vest spre nord-est muntii , pe o distanta de 6 km.Continuam calatoria spre Gura Humorului. Pe drum, oprim la renumitele mănăstiri din Bucovina: Mănăstirea Neamțului (Mănăstirea Neamț este mai bătrână chiar decât domnia lui Ștefan cel Mare. Supranumită de unii „Ierusalimul ortodoxiei române”, mănăstirea este cel mai vechi așezământ monahal din Moldova, cu rădăcini care merg în urmă, până în secolul XIV, pe vremea lui Petru I Mușat )Mănăstirea Voroneț (monument UNESCO-celebra prin frescele sale exterioare de un albastru unic)și Mănăstirea Humorului (remarcabilă prin pictura exterioară, dominată de „roşul de Humor”, reprezentativ fiind aici tabloul asediului Constantinopolului, Mănăstirea Humor este una dintre cele mai importante ctitorii ale evului mediu moldovenesc, pentru valoarea sa culturală şi spirituală fiind inclusă în patrimoniul mondial al UNESCO).Seara cazare hotel ***în Gura Humorului.
Ziua 3. Gura Humorului – Bistrița
Mic dejun. Dimineața, plecare spre Bistrița, cel mai nordic oraș germanic fortificat din Transilvania. Traseul este de vis.Vom vizita Mănăstirea Arbore (monument UNESCO, cu superbe picture murale), Mănăstirea Sucevița (este introdusa pe lista patrimoniului universal UNESCO pentru frumusetea si unicitatea picturilor exterioare si interioare , cea exterioara fiind cea mai bine pastrata din Europa)și Mănăstirea Moldovița( situata intr-un colt de Rai, monument UNESCO,poate cea mai frumoasa manastire din Bucovina). Seara cazare hotel*** în Bistrița.
Ziua 4. Vișeu de Sus*
Mic dejun. Timp liber la dispoziție in centrul medieval al orasului Bistrita( Biserica Evanghelică, aflată în centrul orașului Bistrița, este un monument reprezentativ pentru tranziția de la stilul gotic la cel al Renașterii în Transilvania. Turnul bisericii, cu o înălțime de 75 m, este cel mai înalt turn medieval din România)sau opțional, excursie la Vișeu de Sus și plimbare cu Mocănița (inclusiv prânz). Cea mai incantatoare metoda de a cutreiera peisajele fermecatoare ale Parcului Natural Muntii Maramuresului, plimbarea cu Mocanita in Viseu de Sus, pe ultima cale ferata forestiera cu aburi din intreaga lume, este in prezent una dintre cele mai populare calatorii.Acesta mocanita dateaza din anul 1932, cand era folosita pentru transportul lemnelor. In zilele noastre, mocanita este inca folosita pentru transportul materialului lemnos, insa este destinata mai mult turistilor, carora le ofera o calatorie de neuitat pe traseul Viseu de Sus – Statia Paltin, care dureaza aproximativ 2 ore.Seara ne intoarcem la hotel*** în Bistrița.
Ziua 5. Bistrița – Targu Mures -Sighișoara –Bucuresti
Mic dejun. Plecare spre Sighișoara, orașul muzeu al Transilvaniei și una dintre cele mai bine conservate cetăți medievale ale Europei. Cetatea medievală Sighişoara este construită de saşi şi datează încă din secolul al XIII-lea, în epoca de mare glorie a fortificaţiei. Avea la momentul respectiv 15 turnuri de apărare, 5 bastioane de artilerie şi 2 barbacane care protejau porţile principale.Tur pietonal în in orasul vechi, de un pitoresc inegalabil.Plecare spre Bucuresti. Sosire în București în jurul orei 22.00.
Servicii incluse:
• Transport cu autocar modern pe tot parcursul circuitului grup minim 30 pers
• Cazare 4 nopți în cameră dublă, în hoteluri și pensiuni de 3 stele
• Mic dejun
• Ghid autorizat
Servicii neincluse în preț:• Intrări la obiectivele turistice
*Servicii opționale neincluse în preț:
• Excursie la Vișeu de Sus și plimbare cu Mocănița (inclusiv prânz)
• Supliment demipensiune (5 cine):